John McAfee, arestat pentru evaziune fiscală

John McAfee, arestat pentru evaziune fiscală
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 oct 2020

Antreprenorul american, fondator al suitei de securitate cu același nume, a fost arestat, fiind acuzat de mai multe infracțiuni din sfera evaziunii fiscale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

John McAfee a fost arestat în Spania și așteaptă să fie extrădat în Statele Unite, unde a fost acuzat de fraudă și evaziuni fiscală.

Guvernul american spune că John McAfee a primit peste 23 de milioane de dolari în monede virtuale pentru promovarea unor astfel de valute, fără a declara acest lucru. Milionarul american ar fi evitat să plătească taxele aferente, conform acuzatorilor.

Microsoft va construi centre de date în Grecia, în cea mai mare investiție de la intrarea pe piața elenă CITEȘTE ȘI Microsoft va construi centre de date în Grecia, în cea mai mare investiție de la intrarea pe piața elenă

Acuzațiile îl vizează strict pe John McAfee și nu sunt legate în niciun fel de producătorul soluțiilor de securitate care-i poartă numele.

În total, McAfee este vizat de 10 capete de acuzații. 5 acuzații sunt pentru evaziune fiscală, fiecare având ca pedeapsă maximă 5 ani de închisoare. Celelalte 5 sunt pentru “eșecul intenționat de a depune o declarație fiscală”, iar pedeapsa maximă în cazul fiecăreia este de 1 an de închisoare.

Conform procurorilor, McAfee ar fi promovat în mod fraudulent ICO-urile mai multor monede virtuale în perioada 2017 - 2018. În schimb, McAfee a primit 11,6 milioane de dolari în Bitcoin și Etherium, plus alte 11,5 milioane de dolari suplimentare în aceleași monede.

ICO-urile au fost promovate de John McAfee pe Twitter, iar procurorii îl acuză pe acesta că a ascuns faptul că postările în cauză ar fi, în realitate, publicitate și că este plătit pentru acest lucru.

Vizat de procurori este și Jimmy Watson, bodyguard-ul lui John McAfee, pentru transferul și conversia monedelor virtuale care constituiau plata pentru antreprenorul american.

viewscnt
Afla mai multe despre
john mcafee
arest
evaziune