Cioloș: Actul de justiție este incomplet atât timp cât nu am recuperat și bunurile ilicite

Cioloș: Actul de justiție este incomplet atât timp cât nu am recuperat și bunurile ilicite
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2016

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, la conferința Oficiilor Naționale de Recuperare a Creanțelor provenite din infracțiuni, că actul de justiție nu este complet atât timp cât nu sunt recuperate și bunurile provenite ilicit, precizând că peste jumătate de miliard de euro, bani sau bunuri, trebuiesc readuse la bugetul de stat, bani care vor fi investiți în educație și sănătate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Ideea de la care am pornit este că actul de justiție este incomplet atât timp cât nu am recuperat și bunurile ilicite. Pentru ca actul de justiție să fie credibil și complet este importantă nu doar pedeapsa care este acordată, dar și racuperarea bunurilor obținute ilicit pentru că altfel riscăm să slăbim actul de justiție, să slăbim forța deciziei sistemului judiciar”, a declarat premierul Dacian Cioloș, precizând că acesta a fost principiul de la care a pornit când a luat decizia ca, în completarea progreselor care au fost făcute de România în întărirea sistemului judiciar și a actului de justiție, să operaționalizeze și Agenția Națională a Recuperării Bunurilor Ilicite, scrie News.ro.

El a reamintit că ministrul Justiției și-a luat angajamentul, încă de începutul mandatului acestui Guvern, să găsească mijloacele necesare în așa fel încât la sfârșitul acestui an Agenția să fie operațională.

Totodată, premierul a afirmat că e foarte mult de lucru în acest domeniu, rapoartele Ministerului Public arată sume și valori importante care sunt indisponibilizate. ”E vorba în România de peste jumătate de miliard de euro, bani sau bunuri în această valoare care trebuiesc readuse la bugetul de stat. Am decis să dăm și o țintă clară acestei acțiuni de recuperare a acestor bunuri, nu doar din perspectiva actului de justiție, dar și pentru a întoarce aceste resurse către cetățenii care au fost afectați de aceste acțiuni ilicite”, a explicat Cioloș.

VIDEO Atacuri dure în ultima dezbatere televizată dintre Clinton și Trump. Candidatul republican spune că alegerile sunt măsluite și nu promite că va recunoaște victoria contracandidatei CITEȘTE ȘI VIDEO Atacuri dure în ultima dezbatere televizată dintre Clinton și Trump. Candidatul republican spune că alegerile sunt măsluite și nu promite că va recunoaște victoria contracandidatei

Șeful Executivului a spus că a decis ca fondurile, resursele care sunt recuperate prin intermedul ANABI să meargă înspre educație, înspre sănătate și înspre proiecte sociale. ”Anul acesta ne-am concentrat acțiunea pe construcția instituțională a acestei Agenții pe toată partea de infrastructură necesară de resurse umane cu obiectivul ca până la sfârșitul anului să avem Agenția funcțională în așa fel încât la începutul anunlui viitor ea să poată să lucreze la capacitate maximă”, a arătat Cioloș.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacian ciolos
bunuri ilicite
recuperari