Diaverum cumpără clinicile de dializă IHS și urcă pe locul doi pe piața de profil

Diaverum cumpără clinicile de dializă IHS și urcă pe locul doi pe piața de profil
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 3 nov 2015

Operatorul de servicii de dializă Diaverum, controlat de fondul de investiții Bridgepoint, a încheiat un acord pentru achiziția celor 15 clinici IHS din România, și devine astfel al doilea jucător de pe piața de profil, după Fresenius. Tranzacția așteaptă avizul Consiliului Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Consiliul Concurenței a fost notificat cu privire la această achiziție. 

"Consiliul Concurenței analizează operațiunea de concentrare economică prin care SC Diaverum România SRL și Diaverum Holding S.a.r.l. au preluat controlul asupra SC International Healthcare Systems SA și asupra activității de nefrologie a SC Inter Health Systems SA (...) în scopul stabilirii compatibilității cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", se arată într-un comunicat al instituției.

Centrele de dializă IHS sunt deținute de oamenii de afaceri greci Sofianos Georgios - 50%, Sofianos Pantelis - 20% și Sofianou Aikaterini Argyro - 30% și au avut anul trecut afaceri de 107,86 milioane lei (24,4 milioane euro).

Compania Diaverum, înființată în Suedia, și-a făcut intrarea pe piața românească în 2011 prin preluarea celor 9 centre de dializă Dialmed de la grupul Polisano al familiei Vonica din Sibiu, și a continuat să se extindă prin achiziții, ajungând la 13 unități pe piața locală. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 90,23 milioane lei (20,5 milioane euro), în creștere cu 31% față de 2013, și a ocupat locul trei pe piața românească de profil după acest indicator.

Astfel, după preluarea IHS, Diaverum va ajunge la 28 de centre de dializă și afaceri totale de circa 45 milioane euro.

Cea mai mare companie din piață este Fresenius Nephrocare, deținută de grupul german Fresenius, care are o rețea de 34 de centre și afaceri de 212,2 milioane lei (48 milioane euro) în 2014.

Potrivit datelor Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în România sunt 11.824 bolnavi tratați prin dializă, serviciile fiind decontate de stat. Bugetul total alocat pentru serviciile de dializă și hemodializă s-a situat anul trecut la 780 milioane lei (176,5 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
diaverum
ihs
dializa
clinici
achiziție