Economie

România a înregistrat în trimestrul 4 cea mai mare creștere a costurilor cu forța de muncă din UE, de 12,3%

România a înregistrat în trimestrul 4 cea mai mare creștere a costurilor cu forța de muncă din UE, de 12,3%

20 mar 2017

România a înregistrat în trimestrul patru al anului 2016 cea mai mare creștere a costului orar cu forța de muncă din UE, de 12,3% față de aceeași perioadă a anului anterior, cu mult peste media europeană de 1,7%, potrivit datelor publicate luni de biroul european de statistică Eurostat.

 • Pe Profit Insider, UE a obținut de la Gazprom concesii la prețul și exportul de gaze pentru statele din ECE, mai puțin România
  Pe Profit Insider, UE a obținut de la Gazprom concesii la prețul și exportul de gaze pentru statele din ECE, mai puțin România
  20 mar 2017

  Uniunea Europeană a obținut de la Gazprom concesii la prețul și exportul de gaze pentru statele din ECE, mai puțin România. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • ROMATOM: CE a transmis un semnal încurajator pentru finalizarea Unităților 3 și 4 de la CNE Cernavodă
  ROMATOM: CE a transmis un semnal încurajator pentru finalizarea Unităților 3 și 4 de la CNE Cernavodă
  20 mar 2017

  Comisia Europeană a aprobat recent schemele de finanțare pentru construcția a doua noi unități de la centrala nuclearoelectrică din Ungaria, dar și pentru extinderea cu 10 ani a duratei de viață a reactorelor de la Tihange 1, Doel 1 si Doel 2 din Belgia, transmințând un semnal încurajator pentru finalizarea altor proiecte nucleare europene, inclusiv a Unităților 3 si 4 de la CNE Cernavoda, precum și extinderea duratei de viata la Unitatea 1.

 • ANALIZĂ Plățile restante la furnizori se mențin la un nivel record. 12% din numărul total al firmelor din România aveau datorii la furnizori în 2016
  ANALIZĂ Plățile restante la furnizori se mențin la un nivel record. 12% din numărul total al firmelor din România aveau datorii la furnizori în 2016
  20 mar 2017

  Economia reală continuă să se confrunte cu provocări semnificative, dincolo de evoluția pozitivă marcată pe ansamblu și reliefată de statisticile INS.

 • SUA pregătesc revizuirea Codului fiscal
  SUA pregătesc revizuirea Codului fiscal
  20 mar 2017

  Administrația Trump are în vedere ca tăierile de taxe să fie introduse în SUA începând de la sfârșitul acestei primăveri sau începutul verii, doar după reforma sistemului de sănătate.

 • Aproape jumătate dintre salariați nu își vor permite un concediu mai scump, o treime fără job vor să emigreze. Majoritatea angajaților însă așteaptă o creștere de salariu
  Aproape jumătate dintre salariați nu își vor permite un concediu mai scump, o treime fără job vor să emigreze. Majoritatea angajaților însă așteaptă o creștere de salariu
  20 mar 2017

  Aproape jumătate dintre românii cu un loc de muncă nu își vor permite în acest an un concediu mai scump decât anul trecut, iar peste o treime dintre cei fără job vor să părăsească țara pentru a găsi de muncă, majoritatea dintre cei care lucrează fiind însă optimiști față de viitor și așteptându-se la o creștere de salariu.

 • Pe Profit Insider, un gigant energetic spaniol pune practicile ANAF privind TVA sub lupa Curții de Justiție a UE
  Pe Profit Insider, un gigant energetic spaniol pune practicile ANAF privind TVA sub lupa Curții de Justiție a UE
  20 mar 2017

  Un gigant energetic spaniol pune practicile ANAF privind TVA sub lupa Curții de Justiție a UE. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Cum va funcționa tariful de referință pentru RCA. ASF încearcă să “reseteze” mintea șoferilor
  Cum va funcționa tariful de referință pentru RCA. ASF încearcă să “reseteze” mintea șoferilor
  19 mar 2017

  După 19 mai, când plafonarea prețurilor RCA va înceta să își producă efectele, pe piață va fi introdus așa numitul tarif de referință. Deși nu va avea influență directă asupra prețurilor practicate de asigurători, nefiind un tarif impus ci doar unul orientativ, acest indicator are toate șansele să influențeze semnificativ percepția clienților care, speră probabil ASF, vor considera tariful de referință ca fiind “prețul corect”.

 • G20 nu este în măsură să contracareze protecționismul economic
  G20 nu este în măsură să contracareze protecționismul economic
  19 mar 2017

  Discuțiile de la întâlnirea miniștrilor de finanțe ale celor mai puternic 20 țări industrializate marchează pași înapoi pentru comerțul liber global, dezavantajând țări orientate spre export precum Germania, spun analiștii.

 • Ministrul Energiei spune ca gazele pentru populație s-ar putea scumpi cu maximum 8,5% în acest an
  Ministrul Energiei spune ca gazele pentru populație s-ar putea scumpi cu maximum 8,5% în acest an
  19 mar 2017

  Liberalizarea prețurilor gazelor naturale pentru populație se va face în două etape: piața între producători și furnizori se va liberaliza în acest an, iar etapa următoare, de liberalizare a prețurilor între furnizori și clienții casnici, se va încheia în 2021, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, ministrul Energiei, Toma Petcu care susține că, în urma analizelor ANRE, până la sfârșitul anului prețul final al gazelor naturale pentru populație s-ar putea majora cu cel mult 8,5%. Ministrul a explicat că prima etapă de liberalizare se va putea amâna doar cu acordul Comisiei Europene, în cazul în care Parlamentul hotărăște în acest sens.