Eurostat: România a înregistrat în iunie a treia cea mai scăzută inflație anuală din UE, de 0,7%

Eurostat: România a înregistrat în iunie a treia cea mai scăzută inflație anuală din UE, de 0,7%
scris 17 iul 2017

România a înregistrat în iunie a treia cea mai scăzută inflație anuală din Uniunea Europeană, de 0,7%, în timp ce la nivelul UE și al zonei euro a avut loc a încetinire a indicatorului, potrivit datelor publicate luni de biroul european de statistică Eurostat.

Cele mai scăzute rate ale inflației au fost înregistrate luna trecută în Irlanda (-0,6%) și Danemarca (0,4%), iar cele mai ridicate în Lituania (3,5%), Estonia și Letonia (ambele de 3,1%, scrie News.ro.

În zona euro, inflația anuală a încetinit de la 1,4% în luna mai la 1,3%, iar în UE de la 1,6% la 1,4%.

Deficitul bugetar al SUA va depăși estimările cu 250 miliarde de dolari în doi ani, din cauza încasărilor insuficiente CITEȘTE ȘI Deficitul bugetar al SUA va depăși estimările cu 250 miliarde de dolari în doi ani, din cauza încasărilor insuficiente

Cea mai mare contribuție la creșterea prețurilor în zona euro au avut-o serviciile de cazare, pachetele turistice,  și tutunul, iar cel mai mare efect negativ asupra acestora a venit din partea telecomunicațiilor, protecției sociale și a produselor de panificație și cerealelor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
eurostat
inflatie