Grecia beneficiază din nou de rating suveran recomandat pentru investiții

Grecia beneficiază din nou de rating suveran recomandat pentru investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2023

Agenția de evaluare financiară Fitch Ratings a îmbunătățit ratingul suveran al Grecia la "investment grade" (recomandat pentru investiții), după 13 ani în care calificativul a fost în categoria "junk", transmite Bloomberg, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Fitch a revizuit în creștere ratingul Greciei, de la "BB plus", până la "BBB minus", perspectiva asociată fiind una stabilă, astfel că țara a ieșit din categoria investițiilor speculative.

Pfizer renunță la dezvoltarea unei pilule experimentale pentru slăbit, din cauza efectelor secundare CITEȘTE ȘI Pfizer renunță la dezvoltarea unei pilule experimentale pentru slăbit, din cauza efectelor secundare

Decizia vine după ce, în octombrie, S&P Global a fost prima dintre cele trei mari agenții de rating care a decis să includă din nou Grecia pe lista țărilor care beneficiază de un rating suveran de tip "investment grade". După decizia Fitch de vineri, Moody's rămâne singura mare agenție de evaluare financiară care încă nu a revizuit în creștere ratingul Greciei.

"Fitch se așteaptă ca ponderea datoriei publice în PIB să se mențină pe un trend descrescător semnificativ, datorită avansului solid al economiei și a structurii favorabile a serviciului datoriei. Riscurile politice s-au redus după victoria clară a Partidului Noua Democrație la alegerile desfășurate în iunie în Grecia", se arată în comunicatul agenției de rating.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia rating suveran
grecia investment grade
grecia datoria publică