Bănci: Creșterea economiei globale va încetini în 2024, dar va fi evitată recesiunea

Bănci: Creșterea economiei globale va încetini în 2024, dar va fi evitată recesiunea
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2023

Unele bănci majore se așteaptă ca creșterea economică globală să se tempereze în continuare în 2024, limitată de ratele crescute ale dobânzilor, prețurile mai mari ale energiei și o încetinire în cele două mari economii ale lumii, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Se estimează că economia globală va crește cu 2,9% în acest an, a arătat un sondaj Reuters, creșterea de anul viitor urmând să încetinească la 2,6%.

FOTO Sondaj INSCOP pentru News.ro - Ponderea celor mândri că sunt români a crescut în ultimii 10 ani, ca și cei care arborează tricolorul. Opinia față de mutarea sărbătorii într-un anotimp mai călduros CITEȘTE ȘI FOTO Sondaj INSCOP pentru News.ro - Ponderea celor mândri că sunt români a crescut în ultimii 10 ani, ca și cei care arborează tricolorul. Opinia față de mutarea sărbătorii într-un anotimp mai călduros

Majoritatea economiștilor se așteaptă ca economia globală să evite o recesiune, dar au semnalat posibilități de ”recesiuni ușoare” în Europa și Regatul Unit.

O aterizare lină pentru economia Statele Unite este încă pe cărți, deși incertitudinea din jurul direcției politicii de înăsprire monetară a Rezervei Federale întunecă perspectivele.

Analiștii prognozează o încetinire a creșterii economiei Chinei, exacerbată de companiile care caută destinații de producție alternative, eficiente din punctul de vedere al costurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
crestere economica
recesiune
inflatie
dobanzi