Ionuț Dumitru: Inflația ar putea sări semnificativ de 3% în primul trimestru al anului viitor

Ionuț Dumitru: Inflația ar putea sări semnificativ de 3% în primul trimestru al anului viitor
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2017

Inflația ar putea sări semnificativ de 3% în primul trimestru al anului viitor, plasând România în fruntea clasamentului din Europa, a declarat marți Ionuț Dumitru, economist șef al Raiffeisen Bank, la o conferință de specialitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Ca o materializare a unor presiuni din partea excesului de cerere, inflația a început să crească. După o perioadă destul de lungă în care inflația a stat în zona negativă din cauza reducerilor de TVA — dar atenție, dacă excludem impactul reducerilor de TVA inflația nu a fost niciodată negativă în România — în perioada următoare estimările arată că inflația va crește și probabil chiar în primul trimestru al anului viitor inflația va sări semnificativ de 3%, fapt care, probabil, va poziția România în fruntea clasamentului din Europa. Este inevitabil când ai creșteri de consum atât de rapide să nu apară presiuni inflaționiste. Ele nu au apărut până acum, pentru că au fost reducerile de TVA și am avut inflația, mai degrabă deflația importată din Europa pe canalul importurilor", a spus Ionuț Dumitru, la conferința "Reforma iminentă a UE: România și 'nucleul dur'. Adecvare, politici, măsuri necesare", scrie Agerpres.

Procurorul cere pedeapsă maximă cu închisoarea pentru Sebastian Ghiță, în dosarul în care este implicat și fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu CITEȘTE ȘI Procurorul cere pedeapsă maximă cu închisoarea pentru Sebastian Ghiță, în dosarul în care este implicat și fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu

Acesta a făcut referire la execuția bugetară și a subliniat faptul că investițiile sunt la un nivel scăzut.

viewscnt
Afla mai multe despre
ionut dumitru
inflatie