Laufer: Oficiile din Ministerul pentru Mediul de Afaceri vor fi transformate în agenții, vor lucra la implementarea programului ”Start up nation”

Laufer: Oficiile din Ministerul pentru Mediul de Afaceri vor fi transformate în agenții, vor lucra la implementarea programului ”Start up nation”
scris 28 apr 2017

Secretarul de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri Ilan Laufer a anunțat, vineri, la Ploiești, că oficiile teritoriale din minister vor fi transformate în agenții și că acestea vor lucra la implementarea programului ”Start up nation” și vor prelua inclusiv atribuții privind investițiile străine.

”Se lucrează în acest moment la o hotărâre de guvern pentru transformarea oficiilor noastre teritoriale din minister, sunt acele oficii care se ocupă de implementarea programelor pe care ministrerul le desfășoară și ele sunt susținerea noastră în teritoriu. După cum bine știți, în cadrul ministerului anul acesta există un program foarte ambițios, este programul Start up nation. Este un program care urmează să finanțeze 10.00 de noi start up-uri anual în România, pentru o perioadă de patru ani. Bugetul acestui program pentru anul 2017 este de aproximativ 1,7 miliarde lei și la sfârșitul acestei luni va începe sesiunea de înscriere pentru programul Start up nation. Din acest punct de vedere, noi am conștientizat că avem nevoie într-adevăr de transformarea oficiilor noastre teritoriale în agenții într-adevăr de implementare mai solide, care să preia și atribuții de investiții străine”, a afirmat secretarul de stat Ilan Laufer, vineri, la Ploiești, la o întâlnire pe tema dezvoltării mediului de afaceri la nivel național și stabilirii unor parteneriate transnaționale.

Potrivit lui Laufer, draft-ul hotărârii de guvern în acest sens este pregătit și urmează să intre în ședință de Guvern pentru a fi aprobat în următoarele două săptămâni, scrie News.ro.

Managerii din România se așteaptă la creșterea afacerilor în toate sectoarele până în iunie CITEȘTE ȘI Managerii din România se așteaptă la creșterea afacerilor în toate sectoarele până în iunie

Laufer a precizat, totodată, și că în prezent o companie privată a lucrat la o hartă a investițiilor în România, hartă care va putea fi accesată public, în mediul online, și care va evidenția investițiile făcute în fiecare județ în ultimii zece sau cincisprezece ani.

”Această hartă ne va permite să avem o viziune în timp real asupra tuturor investițiilor care s-au realizat în România, veți putea intra pe acea hartă, veți putea să selectați un anumit județ și să vedeți care sunt investițiile realizate în ultimi zece sau cincisprezece ani în acea zonă. Veți putea selecta în funcție de domeniul de activitate (...) și veți putea consulta în timp real ce au făcut acei investitori și unde sunt zonele de interes în România”, a spus Laufer.

El a precizat că o astfel de hartă reprezintă interes atât pentru investitorii străini care vor să vină în țara noastră, cât și pentru cei străini. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ilan laufer
start up nation