Liderii de business din România pun pe ultimul loc familia, au citit Biblia și sunt inspirați de Steve Jobs și Elon Musk

Liderii de business din România pun pe ultimul loc familia, au citit Biblia și sunt inspirați de Steve Jobs și Elon Musk
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 8 nov 2017

Liderii de business din România pun pe ultimul loc familia, sunt mai degrabă persoane centrate pe propria persoană, dorindu-și să facă ceea ce le place și să aibă independență financiară, au citit Biblia și sunt inspirați în principal de Steve Jobs, fondatorul Apple, și Elon Musk, fondatorul Tesla, relevă o analiză realizată de MKOR Consulting, agenție de cercetare de piață inovativă, ale cărei detalii vor fi prezentate astăzi la Profit LIVE de Corina Cimpoca, cea care a înființat agenția.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Concluziile rezultă dintr-un studiu calitativ realizat pe aproape 650 de lideri români din mediul de business și organizații neguvernamentale, având ca scop găsirea răspunsului la mai multe întrebări: ce îi definește pe acești oameni, ce obiceiuri și calități au, ce cărți și publicații citesc, la ce evenimente merg, în ce organizații sunt membri sau voluntari.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Una dintre concluzii este că aceștia pun pe ultimul loc familia, doar 68.1% dintre ei având ca focus principal familia. În ceea ce privește propriile calități, liderii români se consideră mai degrabă persoane corecte și loiale (97.7%), care văd imaginea de ansamblu (96.1%), tenace (95.6%), ambițioase (95%), cooperante (94.5%), sigure pe sine (93.9%) creative (93.4%), receptive (93.1%), empatice (92.3%), optimiste (92%), atente la detalii (89.8%).

În ceea ce privește succesul în business, 73% dintre respondenți consideră perseverența ca fiind calitatea definitorie pentru a atinge succesul în afaceri.

FOTO Țiriac își expune în premieră modelul DeLorean DMC-12 din 1981. Fondatorul companiei DeLorean Motor, fiul unui emigrant român din Alba CITEȘTE ȘI FOTO Țiriac își expune în premieră modelul DeLorean DMC-12 din 1981. Fondatorul companiei DeLorean Motor, fiul unui emigrant român din Alba

Alți respondenți au menționat capacitatea organizatorică și abilitățile manageriale (31%), onestitatea (19%) și viziunea (19%).

În ceea ce privește valorile personale, liderii sunt mai degrabă persoane centrate pe propria persoană: își doresc să facă ceea ce le place (97.5%) și să aibă independență financiară (96.9%). Viața personală este importantă pentru procente foarte mari dintre liderii respondenți: 94.4% își doresc o familie echilibrată, iar 92.3% o relație împlinită.

Recunoașterea publică este motorul care îi motivează pe mai puțin de jumătate dintre lideri (46.8%).

Liderii de business din România pun pe ultimul loc familia, au citit Biblia și sunt inspirați de Steve Jobs și Elon Musk

Liderii români își ascultă propriile sfaturi, când vine vorba despre obiceiuri. Ei se perfecționează continuu, așa cum recomandă că ar trebui să facă un lider de succes: citesc cărți și articole pe teme profesionale (92.3%), citesc cărți și articole de dezvoltare personală (81.5%), participă la programe de training cel puțin o dată pe an (79.3%) și la conferințe pe teme de business (72.9%).

VIDEO&FOTO Magazinul galeriilor Orizont din București, deschis în anii \'60, printre cele mai vechi din Capitală, dispare. Spațiul, preluat de Huawei, al doilea producător de smartphone-uri din lume, pentru primul său Customer Service Center din oraș CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Magazinul galeriilor Orizont din București, deschis în anii '60, printre cele mai vechi din Capitală, dispare. Spațiul, preluat de Huawei, al doilea producător de smartphone-uri din lume, pentru primul său Customer Service Center din oraș

În ceea ce privește stilul de viață, liderii români merg în vacanță cel puțin o dată pe an (87.5%), adoptă un stil de viață sănătos (67.6%) și au un hobby pentru timpul liber (49.1%).

Echilibrul între viața personală și cea profesională îl obțin petrecând timpul liber cu familia (82%) și întâlnindu-se frecvent cu prietenii (68.2%).

Respondenții au recomandat peste 250 de titluri drept cărți de citit. În mod surprinzător, Biblia se află pe locul al 4-lea.

Liderii de business din România pun pe ultimul loc familia, au citit Biblia și sunt inspirați de Steve Jobs și Elon Musk

Marea majoritate a liderilor respondenți sunt satisfăcuți sau foarte satisfăcuți de calitatea propriei vieți: 82%.

Lista completă a sfaturi oferite de aceștia viitorilor antreprenori / manageri

Perseverență și alinierea repetată sunt esențiale, iar pașii mici sunt mai importanți decât scopul final.

Să-și deschidă o afacere după ce au dobândit experiență necesară și s-o facă cu pasiune și dăruire.

EXCLUSIV FOTO Grupul german ebm-papst, unul dintre cei mai mari producători de motoare electrice și ventilatoare pentru industria auto, vine în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Grupul german ebm-papst, unul dintre cei mai mari producători de motoare electrice și ventilatoare pentru industria auto, vine în România

Dezvoltarea, instruirea și motivarea angajaților este unul dintre cele mai importante lucruri.

Să nu uite să îmbine latura de business cu cea umană, să valorizeze oamenii din organizație pentru a putea clădi pe termen lung.

Să își stabilească un obiectiv clar, să persevereze pentru atingerea acestuia și când ajunge în top să muncească dublu pentru a se menține acolo și a se extinde.

Să își facă singuri - adică nu să cumpere - un plan de afacere pe ceea ce vor să deschidă. Să consulte, pentru a trece prin realizarea lui, fiecare specialist în domeniul care trebuie cuprins în plan.

Prieteni, amici, surse credibile de informare, indiferent cum, dar să aibă asta pus la punct.

Să muncească din greu, să fie ambițioși, consecvenți și de cuvânt.

Să monitorizeze bine piața și să se asigure că au piață suficientă și cunosc concurența, că își planifică bine activitatea, să facă mult networking și să aibă curaj și perseverență.

Să fie foarte prezenți în propriul business și atenți la piață pentru a putea adapta oferta cererii.

FOTO Calvarul locuitorilor cartierului Greenfield din Băneasa, cu un pas mai aproape de rezolvare. O hotărâre CGMB va facilita redeschiderea drumului închis în februarie CITEȘTE ȘI FOTO Calvarul locuitorilor cartierului Greenfield din Băneasa, cu un pas mai aproape de rezolvare. O hotărâre CGMB va facilita redeschiderea drumului închis în februarie

Să ia în calcul efectele propriilor decizii asupra lor și a comunității.

Să aibă încredere în ceea ce fac, să facă totul cu pasiune și dăruire și să asculte mereu oamenii cu care lucrează pentru a avea rezultate.

Flexibilitate, receptivitate la schimbare, disciplină, consecvență și răbdare.

Să iubească ceea ce fac!

Să fie motivați și să aibă încredere în produsul / serviciul lor și în ei :)

Să fie profesioniști și să ofere produse / servicii de calitate.

Să asculte doar de vocea lor interioară.

Să își facă bine planul de afaceri înainte de a începe.

Să înceapă!

Obiectivul final al business-ului să fie în acord cu valorile personale.

Să aibă încredere în ideile și potențialul lor, să nu asculte vocile negative, să persevereze.

Să se gândească la efectul de bumerang!

Să se înconjoare de persoane de la care au tot timpul ceva de învățat și să investească în primul rând în dezvoltarea lor.

“Do. Or do not. There is no try.” - Yoda (Star Wars)

Să aibă încredere în visul lor!

Să aibă încredere și să nu se dea bătut până nu își atinge obiectivele. Lucrurile se leagă odată ce le poate vizualiza cu mintea.

Să ofere respect necondiționat, să-și respecte întotdeauna angajamentele.

Încrederea în sine și în potențialul afacerii dacă această vine în întâmpinarea unor nevoi sociale.

VIDEO&FOTO Ochelarii de realitate mixtă Microsoft HoloLens vor fi disponibili și în România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Ochelarii de realitate mixtă Microsoft HoloLens vor fi disponibili și în România

Să fie pregătiți pentru managementul impredictibilității și să aibă apetit pentru riscuri, să fie dispuși să piardă bani și să învețe din propriile eșecuri.

Ai încredere, dă șanse, respectă, greșește și învață din greșeli!

Alege să fii fericit(ă), găsește oportunitatea în orice situație! :)

Să nu pornească fără un plan de afaceri foarte bine pus la punct.

Să va înconjurați numai de oameni capabili să va completeze astfel încât să formați o echipă perfectă.

Recrutarea angajaților să fie făcută de specialiști. Studiu amănunțit cu privire la produse / piață / marketing.

Să facă ce îi place, să fie decent, să se bucure de ceea ce face, să își trăiască viața, nu să se lase trăit de viață!

Să fie hotărâți și să creadă în ei și în visul lor.

Echilibrul între viață de familie și muncă se găsește doar când acestea sunt bine diferențiate.

Să nu se mai gândească la dat tunuri, să înțeleagă că își asumă o muncă importantă.

Să se adapteze din mers, să își reajusteze planul din mers și să nu renunțe. Nu poți schimba ceva dacă faci mereu același lucru.

FOTO Grupul spaniol imobiliar Mantor a început consolidarea clădirii istorice Mița Biciclista, investiție de 4,5 milioane euro CITEȘTE ȘI FOTO Grupul spaniol imobiliar Mantor a început consolidarea clădirii istorice Mița Biciclista, investiție de 4,5 milioane euro

Să înceapă!

Get out of the building! Validate your idea, think product-market fit.

Să aleagă foarte bine activitatea acesteia [afacerii], în funcție de cunoștințele și experiența pe care le deține și să evite să meargă în prea multe direcții.

Maxim 2, de preferință în domenii adiacente.

Pentru cei care doresc să deschidă o afacere: să plece la drum cu o lecție învățată - să știe că banii firmei nu vor fi banii lor - deci să fie chibzuiți.

Să nu uite cine sunt și să încerce să se așeze în permanență în locul partenerului de discuție.

Să aibă un plan și o strategie, să comunice fără oprire.

Să își asume fiecare etapă, reușită și nereușită.

Leaders create leaders, they don't create followers.

Să fie convinși că pot mai mult decât rezultatele lor.

Fiți perseverenți!

Pregătește-te să lupți pentru ideile tale. Este greu, dar nu imposibil. Deci, nu renunță!

Aveți răbdare! Nimic solid nu se construiește de azi pe mâine.

Să aibă un profil rezistent la incertitudine și riscuri. Să învețe să delege.

Să se implice de la început, să meargă înainte chiar dacă sunt provocări multe, să își facă o echipă cu care să colaboreze bine, să investească în echipă.

Nu neglijați instruirea, documentarea, cercetarea, benchmarkingul înainte de a începe un business în care credeți, un business care rezolvă o problemă și fără de care comunitatea din care faceți parte nu ar fi atât de dezvoltată. Educație, Scop, Pasiune și Multă muncă.

FOTO Ministrul Sănătății s-a vaccinat antigripal, pentru a-i convinge pe părinți să-și vaccineze copiii CITEȘTE ȘI FOTO Ministrul Sănătății s-a vaccinat antigripal, pentru a-i convinge pe părinți să-și vaccineze copiii

Să îndrăznească să-și asume riscuri și să creadă în puterea minții de a proiecta viitorul!

Să își facă un plan de afaceri cât mai realist.

Să aibă încredere în propriile forțe!

Indiferent de obstacolele care apar pe drum să nu se oprească și să nu își piardă entuziasmul. Dacă crezi cu tărie în ideea ta și ești perseverent, vei reuși.

Să planifice, calculeze, organizeze totul înainte de a începe. Să aibă curaj.

Să lucreze cu ei înșiși și mâine să devină o versiune proprie mai bună decât cea de azi.

Să se încarce cu foarte multă răbdare.

Să răspundă la 3 (trei) întrebări: 1. cine sunt ei (calități, abilități, puncte slabe, etc.); 2. ce vor cu adevărat (scopul înalt); 3. cum cred că vor ajunge acolo unde vor.

Fii disciplinat; stabilește-ți obiectivele; cunoaște-ți competiția.

Dacă vrei cu adevărat, o să reușești orice.

Să-i dea bătaie :)

Să aibă în permanentă un plan de vânzări și o arhitectură de business, să fie organizați și perseverenți și să aibă răbdare.

FOTO Țesătoriile Reunite, deținute de SIF Moldova, se împrumută cu peste 18 milioane euro pentru complexul Baba Novac Residence, pregătit pe terenul fabricii, închisă după 80 ani. Locuințele vor fi vândute cu până la 142.000 euro CITEȘTE ȘI FOTO Țesătoriile Reunite, deținute de SIF Moldova, se împrumută cu peste 18 milioane euro pentru complexul Baba Novac Residence, pregătit pe terenul fabricii, închisă după 80 ani. Locuințele vor fi vândute cu până la 142.000 euro

Să se dezvolte constant și să țină cont de instinct / intuiție.

Să creadă în succes și să fie perseverenți.

Să își previzioneze cash-flow-ul.

Să nu asculte părerile critice fără argumente și să nu renunțe niciodată.

Să aibă încredere și să își urmeze visul până la capăt.

Să își perfecționeze educația înainte de toate.

Să se înconjoare de oameni cinstiți și de valoare certă.

Să conducă un grup mic pentru a vedea dacă le place cu adevărat. Să conducă un proiect pentru a vedea dacă pot. Dacă răspunsul este DA la ambele, La drum!

Work, work, work...

Conștientizarea tuturor implicațiilor afacerii, indiferent de domeniu și asumarea măsurilor aplicate.

Să fie ambițioși și curajoși.

Dacă vor să își deschidă o afacere: Să nu o facă doar datorită faptului că așa li se pare că vor deveni propriul șef - această afirmație e utopică. Să o facă doar dacă s-au pregătit temeinic și sunt gata de o luptă dură, dar frumoasă dacă e cu happy-end, și mai puțin frumoasă dacă nu se termină bine...

Răbdare, răbdare, răbdare! ;) Este nevoie de multă perseverență și încredere în forțele proprii...

FOTO Statul a lansat operațiunea de transformare a cinematografului Favorit în Centru Cultural European, contract de 10 milioane euro blocat 6 ani de birocrație. Cinematograful este o ruină, ieșind din circuit de 20 ani CITEȘTE ȘI FOTO Statul a lansat operațiunea de transformare a cinematografului Favorit în Centru Cultural European, contract de 10 milioane euro blocat 6 ani de birocrație. Cinematograful este o ruină, ieșind din circuit de 20 ani

Lasă frica și înlocuiește-o cu gânduri pozitive și curaj.

Să nu renunțe și să muncească în fiecare zi pentru visul lor.

Să nu fie singurul lucru pe care îl face. Viața are multe domenii care se influențează și se hrănesc unul pe altul.

Să analizeze în cel mai mic detaliu afacerea și mediul în care dorește să aplice afacerea, astfel încât să găsească conexiunile potrivite între cerere și ofertă, între oportunități și soluții de dezvoltare, între resursele locale și soluțiile optime pentru valorificarea acestora.

Să își definească la început de drum misiunea / viziunea și obiectivele strategice. Acelea vor ghida mai apoi toate deciziile, implementarea sau acțiunile step by step ce urmează a fi realizate.

Să își urmeze visul (și nu banii).

Să exploreze capacitățile oamenilor din jurul sau pentru a-l ajuta să își crească business-ul.

Să aibă răbdare!

Să nu aștepte la nesfârșit ziua în care se vor simți "suficient de pregătiți" pentru a începe.

Să aibă curajul să renunțe la job dacă nu le place ca să poată face ce le place, dar e nevoie de foarte multă muncă și pregătire.

Să învețe să lucreze cu oamenii. Inteligența emoțională e cel mai puternic asset, indiferent de domeniul în care activează. :)

Dacă au o idee în care cred, să persevereze până ating succesul.

Să își propună un țel înalt.

Să nu deschidă o afacere într-un domeniu în care nu au lucrat nicio zi.

Să plece din țară. Aici este infernal.

Durează și solicită multe resurse, inclusiv și mai ales personale. Dacă vă doriți cu adevărat să faceți asta, fiți consecvenți, perseverenți și muncitori.

Organizare, planificare și să nu renunțe niciodată!

VIDEO Nokia 2, anunțat oficial. La ce preț poate fi cumpărat CITEȘTE ȘI VIDEO Nokia 2, anunțat oficial. La ce preț poate fi cumpărat

Să creadă cu tărie în visul său că va obține succes, să ofere z celorlalți și așa va primi înzecit. Să nu uite că atunci când ești lider ai responsabilitatea și celor care te urmează, nu doar a ta.

Fă un produs / oferă un serviciu atât de bun, încât clientul să fie absolut încântat de el! Clientul e partenerul tău, principalul tău "asociat" în business.

Să fie siguri că nu vor regreta în câteva luni când va fi greu.

Să-și urmeze visul cu perseverență, calculând însă fiecare pas făcut, cu empatie și respect față de semeni!

Să aibă curaj și să-și caute mentori pe toate ariile, însă acești mentori să nu fie cu mult mai mari ca și ei și să fi trecut prin experiențe similare!

Să fie perseverenți, să aibă motivații corecte (nu doar financiare) și să se concentreze pe rezultate.

"Stay hungry, stay foolish"

Să aibă atitudine și nervi de oțel.

Fiți lideri, nu manageri, nu șefi!

Să eșueze cel puțin o dată.

Everything will be okay în the end. If it's not okay, it's not the end.

Să își urmeze pasiunea și să țintească excelență, nu succesul.

VIDEO Nissan a prezentat un concept de mașină electrică ce avertizează pietonii cu ajutorul muzicii CITEȘTE ȘI VIDEO Nissan a prezentat un concept de mașină electrică ce avertizează pietonii cu ajutorul muzicii

Să dea tot ce au mai bun în fiecare moment prezent.

Să nu ia niciodată masa singuri. Comunicarea, relațiile și emoțiile sunt cheia oricărei cariere de succes.

Să gândească pe termen lung, să facă ceea ce le place pentru a fi motivați!

Înarmați-vă cu răbdare.

Sprijiniți angajații - sunt cea mai bună soluție de marketing.

Echipa reprezintă succesul organizației!

Să iubească 10% din afacerea pe care vor să o deschidă / conducă. Să găsească experții care să iubească restul de 90% și să îi motiveze să își îndeplinească rolul cât mai bine, din plăcere.

Să facă primul pas pentru a-și deschide afacerea pentru că vor realiza că va fi cea mai bună și fericită decizie din viață lor!

Să câștige cât mai multă experiență ca și angajat.

Să creadă în ei și în oamenii din echipa lor.

Să investească mereu, cât mai mult posibil, în dezvoltarea lor personală, să-și aleagă cu grijă angajații și să-i ajute să se dezvolte, pentru că ei sunt cel mai în măsură să influențeze experiență clientului.

Alege numele brandului cu grijă și cunoașterea domeniului de activitate în profunzime.

Să aleagă un contabil cu care să rezoneze și să investească în serviciile unui jurist, avocat pentru a semna contracte ferme pentru că în final pentru o activitate de succes și de durata este important să fii productiv.

Să nu se dea bătuți și să se aștepte la orice. Să-și facă un plan și să nu se sfiască să ceară sprijin.

VIDEO&FOTO Klaus Iohannis a testat noul EcoSport, pe pista uzinei de la Craiova, alături de pilotul Simone Tempestini CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Klaus Iohannis a testat noul EcoSport, pe pista uzinei de la Craiova, alături de pilotul Simone Tempestini

Să fie în contact permanent cu piața, flexibili.

Nicio zi nu este la fel și, astfel, trebuie să aibă deschiderea către schimbare constantă. Consider că este important să ai o persoană de încredere cu care să te poți consulta. Plus, un business se formează în ani și nu în luni, deci determinarea și pasiunea sunt esențiale.

Implicare și interes continuu pentru tot ce ține de domeniul de activitate

Să înțeleagă că succesul începe cu verbul "a crede" și să renunțe doar atunci când nu mai au nimic de oferit!

Să fie siguri că fac ceea ce își doresc, ceea ce le place. Și sunt dispuși să facă compromisuri.

Keep going, keep working, keep dreaming!

Întotdeauna încearcă să te pui și în situația clientului sau partenerului tău de afaceri.

Să fie consecvenți, onești și deschiși nevoilor clienților.

Să le placă la nebunie prima dată ceea ce doresc să împartă și să dea mai departe și apoi să își deschidă afacere proprie.

Să muncească! Să se descopere. Să descopere că îi face plăcere să facă. Să facă cu pasiune ceea ce face. Să vrea să inspire pe cei din jur. Să învețe să transmită celor cu care lucrează visul pe care îl are.

Să se înconjoare de oameni în care are încredere.

Just do it. Uneori ne punem singuri piedici din cauza faptului că suntem nepregătiți. De cele mai multe ori, pregătirea vine o dată cu practica.

Identifică o nevoie reală a oamenilor. Rezolv-o!

Ai încredere în tine și urmează-ți visul - just do it!

Să nu renunțe niciodată dacă cred în ceva.

Să aibă un business plan realist și capital de pornire care să îi permită să reziste în piață măcar 6 luni.

EXCLUSIV FOTO Complexul rezidențial Mediteraneo a intrat în faliment. Dezvoltatorul a așteptat 10 ani ca piața să își revină, după criză CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Complexul rezidențial Mediteraneo a intrat în faliment. Dezvoltatorul a așteptat 10 ani ca piața să își revină, după criză

Documentează-te și cere sfaturi - cel mai probabil multă lume din jurul tău deja a trecut prin problemele prin care treci tu acum.

When there is a will, there is a way.

Fiți voi înșivă.

Să aibă curaj și să investească în oameni /echipă.

Să cunoască bine industria înainte și să încerce să aibă o viziune pe termen lung.

Să plece cu Dumnezeu la drum!

Să își facă un business plan inițial și să ia în calcul toate lucrurile neprevăzute care pot apărea.

Pe lângă multă multă muncă, cunoștințe profesionale solide, trebuie să fie apți și dispuși să-s creeze o echipă pe care s-o inspire și s-o conducă spre realizarea obiectivelor stabilite pentru organizația respectivă.

Să nu le fie frică.

Încredere totală în forțele proprii.

Dacă vrei să fii lider, trebuie să știi să coordonezi oamenii, să-i faci să te asculte și să te urmeze într-o acțiune. Dar pentru asta trebuie să știi și tu să îi asculți.

Comunicare, empatie, implicare.

Să facă doar ceva în care cred cu adevărat și să nu se lase descurajați, să creadă în ce fac și să gândească pe termen lung. Să vizualizeze împlinirea viselor lor.

Atenție la resurse! Atenție la relații!

FOTO Patru vehicule istorice din colecția Regelui Mihai, repatriate din Elveția pentru a fi expuse la castelul Săvârșin CITEȘTE ȘI FOTO Patru vehicule istorice din colecția Regelui Mihai, repatriate din Elveția pentru a fi expuse la castelul Săvârșin

Să se implice 100%.

Build your network.

Fiți încrezători în forțele proprii!

Cine se hotăște să înceapă o afacere pe cont propriu, trebuie să pornească cu ceea ce știe să facă sau cu ceea ce-i place!!! Cunoașterea detaliilor afacerii sunt esențiale la început. Răbdarea trebuie să fie o virtute!

Să fie motorul organizație, să delege și să acorde încredere oamenilor.

Să își realizeze foarte bine planul de afaceri și să își asigure independența financiară până la momentul de break-even.

Să-și stabilească scopul / țintă/ visul și să se țină de el orice ar fi. Să-și imagineze, să creeze și să creadă în propriul univers, pentru că într-un final se va înconjura de acesta.

Never give up!

Să aibă curaj.

Să analizeze înainte de a acționa și să aibă responsabilitatea deciziiilor.

Perseverează!

Să-și asume o perioadă de minim 4 ani de muncă multă, fără rezultate spectaculoase.

FOTO Proiecte din programul Start-up Nation, scoase la vânzare pe internet CITEȘTE ȘI FOTO Proiecte din programul Start-up Nation, scoase la vânzare pe internet

Fiți sinceri și corecți față de motivul pentru care vreți să faceți acest lucru.

Mult curaj!

Top down management.

Să investească foarte mult în dezvoltarea personală.

If it's your passion - do it with a purpose to be the best in what you do. Or don't do it at all. Think globally, think green, think about making something good!

Să crezi în produsul / ideea ta.

Să găsească un produs de nișă care să meargă pe piața din România; apoi multă muncă și profitul câștigat să îl reinvestească în business.

Să se înarmeze cu răbdare și putere de muncă! Să îi lase pe cei din jur să îl ajute.

Să aibă experiență profesională în business-ul pe care îl conduc și să fie etici în tot ce fac.

Să fie pregătiți pentru multă muncă și să învețe să asculte.

“Caută o muncă care să-ți placă și nu ai să muncești nicio zi din viața ta.”

Să fie perseverenți și deschiși la nou.

Să își dorească asta foarte mult și restul va veni de la sine.

Know yourself.

Să nu aibă încredere oarbă în oameni.

Dacă obosești, învață să te odihnești, nu să renunți.

VIDEO Un inginer avertizează asupra aplicațiilor de iPhone care pot înregistra oricând utilizatorul și activitățile acestuia CITEȘTE ȘI VIDEO Un inginer avertizează asupra aplicațiilor de iPhone care pot înregistra oricând utilizatorul și activitățile acestuia

Să se asigure că sunt sănătoși și calmi pe termen lung.

Să-și aleagă oamenii potriviți.

Să cunoască domeniul în care dorește să activeze sau oamenii pe care-i va conduce.

Să capete experiență în domeniul în care dorește să-și deschidă afacerea și să fie consecvent și corect.

Să facă follow-up constant în toate aspectele vieții lor personale și profesionale (de la obiectivele de business, la vânzări, la feedback-ul primit / oferit colegilor, partenerilor etc.) pentru că îi va menține conectați la realitate și la oamenii din jurul lor într-un mod valoros și eficient.

Să își ia un specialist în zona financiară (strategie financiară).

Să se asigure că ideea pe care vor să o pună în practică și să o transforme într-un business este ceva în care cred cu tărie, îi ține treji noaptea și îi face să se documenteze neîncetat. Dacă toată pregătirea start-up-ului este corectă și motivația este adevărată, multă muncă, neobosită, pasiune și determinare pot transformă orice idee în realitate.Să fie motivat, realist și să-și canalizeze eforturile în direcțiile strategice.

Să creadă în visul lor și să nu compare cu ce se întâmplă în același domeniu în afara țării.

Să înțeleagă întâi ce își doresc cu adevărat și din ce motive.

Să își găsească ideea de inspirație care să le alimenteze dorința de a merge mai departe indiferent de provocările întâlnite.

Să-și stabilească obiective clare, dar în același timp să fie flexibili pentru că realitatea poate diferi de planificarea inițială.

Acționați și vă educați permanent!

Să se cunoască foarte bine pe ei înșiși, să acorde atenție oamenilor din jurul lor, să fie parte din echipă și să nu înceteze să îndrăznească spre obiective din ce în ce mai mari.

Nu îi poți garanta unui angajat niciodată succesul, însă îi pot garanta că îi vei oferi bunele tale intenții.

Să fie implicați, să aloce timp și să investească, nu doar financiar, ci să aducă valoare, să se înarmeze cu răbdare, să fie perseverenți, să trateze oamenii așa cum își doresc să fie tratați.

Să se gândească de 10 ori, pentru că nu există susținere pentru antreprenori și instabilitatea politică nu ajută.

VIDEO Trump cere pedeapsa cu moartea pentru autorul atacului de la New York CITEȘTE ȘI VIDEO Trump cere pedeapsa cu moartea pentru autorul atacului de la New York

Să creadă cu fiecare picătură că este ceea ce li se potrivește.

Să fie perseverenți și să nu renunțe ușor la visul lor. Rezultatele vin după foarte multă muncă.

Să aibă încredere și să știe ce își doresc cu adevărat.

Să nu renunțe și să muncească până își duc la îndeplinire obiectivele.

Să pornească mai repede, să nu aștepte momentul potrivit, informația perfectă, lumea ideală.

Să fie pregătiți pentru eșecuri și să fie mereu gata să se adapteze la schimbare fără să renunțe la scopul principal, să se gândească mereu la motivul care i-a îndemnat să înceapă.

viewscnt
Afla mai multe despre
lideri
business
biblia
jobs
afaceri