Pence: Statele Unite nu vor renunța la tarifele comerciale până când China nu va accepta condițiile americane

Pence: Statele Unite nu vor renunța la tarifele comerciale până când China nu va accepta condițiile americane
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2018

Statele Unite nu vor renunța la tarifele comerciale și ar putea chiar să le dubleze, în cazul în care China nu va accepta condițiile americane, a avertizat sâmbătă vicepreședintele Mike Pence, într-un discurs ferm susținut la summitul forumului de cooperare interguvernamentală în regiunea Asia-Pacific APEC, din Papua New Guinea, transmite Reuters.

”Am luat măsuri decisive pentru a corecta dezechilibrele cu China. Am impus tarife pentru bunuri chinezești în valoare de 250 de miliarde de dolari și am putea dubla această cifră. Statele Unite nu vor schimba acest curs până când China nu își va schimba comportamentul”, a afirmat Pence.

Urmărește-ne și pe Google News

Acest avertisment direct va fi probabil o știre nedorită pentru piețele financiare, care au sperat într-o atenuare a disputei sino-americane și chiar într-un fel de acord la summitul G20 care va avea loc în a acestă lună în Argentina.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Președintele american Donald Trump, care nu participă la reuniunea APEC, se va întâlni cu președintele chinez Xi Jinping în Argentina.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarife
sua
china
mike pence