Peste 150 de firme au fost amendate pentru angajarea fără forme legale a unor cetățeni străini, în prima jumătate a anului

Peste 150 de firme au fost amendate pentru angajarea fără forme legale a unor cetățeni străini, în prima jumătate a anului
scris 11 aug 2017

Peste 150 de firme au fost amendate, în prima jumătate a anului, după ce polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) au găsit 345 de cetățeni străini cu muncă nedeclarată, valoarea totală a amenzilor fiind de 1.260.500 de lei.

Poliștii de imigrări, împreună cu lucrători din cadrul structurilor cu atribuții relevante în domeniu, au făcut peste 470 de controale, la nivel național, la sediile unor societăți comerciale, care au angajați cetățeni străini, pentru a vedea modul în care sunt respectate prevederile legale de către angajatori și angajați, dar și pentru a verifica existența avizelor de muncă pentru fiecare cetățean străin angajat, modul în care firmele au încheiat contracte de muncă cu aceste persoane și legalitatea șederii pe teritoriul țării noastre a străinilor, scrie News.ro.

Astfel, au fost verificate 790 de societăți comerciale și au fost depistați 345 de străini care lucrau fără forme legale, dintre unul nu avea drept de ședere pe teritoriul țării noastre. Polițiștii de imigrări au emis documente administative pentru 326 de persoane care au fost obligate să părăsească țara.

STUDIU 7 din 10 români cred că motorul electric reprezintă viitorul industriei auto, iar 5 din 10 preferă mașinile electrice datorită costurilor mici de întreținere CITEȘTE ȘI STUDIU 7 din 10 români cred că motorul electric reprezintă viitorul industriei auto, iar 5 din 10 preferă mașinile electrice datorită costurilor mici de întreținere

De asemenea, polițiștii au aplicat 322 de sancțiuni contravenționale, dintre care 158 societăților comerciale, valoarea totală a amenzilor fiind de 1.260.500 de lei.

„Munca nedeclarată a străinilor aduce prejudicii atât angajaților, cât și statului unde aceaștia se înregistrează. Oferirea unor condiții de muncă nesigure, salarii sub limita minimă sau șederea ilegală sunt doar câteva dintre dezavantajele angajaților”, informează Inspectoratul General pentru Imigrări.

Potrivit IGI, în prezent, pe teritoriul României, se afla peste 5800 cetățeni străini care desfășoară activități lucrative cu forme legale, ceea ce reprezintă 9 la sută din numărul străinilor din țara noastră. Cei mai mulți provin din state precum China, Turcia și Filipine.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
firme
amenzi