România, cea mai mare creștere anuală a comerțului cu amănuntul din UE

România, cea mai mare creștere anuală a comerțului cu amănuntul din UE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 aug 2018

România a avut în iunie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cea mai mare creștere a vânzărilor cu amănuntul din Uniunea Europeană, de 7,8% (serie ajustată), potrivit datelor publicate vineri de biroul european de statiatică, Eurostat. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

România este urmată în clasament de Lituania și Ungaria, cu creșteri de 7,2%, respectiv 6,1%.

La polul opus, cele mai mari scăderi în ritm anual ale comerțului cu amănuntul au fost în Malta (-1,5%) și Austria (-1,4%).

În UE, comerțul cu amănuntul a crescut cu 1,9% față de anul trecut, iar la nivelul zonei euro, avansul a fost de 1,2%.

CONFIRMARE Lipsa de muncitori români ridică și pentru acest an numărul străinilor care pot fi angajați de antreprenori. Guvernul, obligat să dubleze numărul. Angajatorii recrutează personal din țări exotice CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Lipsa de muncitori români ridică și pentru acest an numărul străinilor care pot fi angajați de antreprenori. Guvernul, obligat să dubleze numărul. Angajatorii recrutează personal din țări exotice

În ritm lunar, România a avut o scădere de 0,2% a comerțului cu amănuntul din UE . Cele mai mari creșteri au fost în Germania (1,2%), urmată de Spania și Polonia (0,7%). Cele mai mai scăderi, de peste 2%, au fost în Suedia și Finlanda.

La nivelul Uniunii Europene, comerțul cu amănuntul a stagnat în iunie, în timp ce, în zone euro, a fost înregistrat un avans de 0,3%.

Volumul comerțului cu amănuntul este măsurat prin evoluția cifrei de afaceri în comerțul de retail, ajustată în funcție de evoluția prețurilor și efectele sezoniere. 

viewscnt
Afla mai multe despre
comert
retail
eurostat
comertul uniunea europeana