Un sfert dintre germani și-au redus sau au renunțat la consumul de ouă după scandalul contaminării cu insecticid

Un sfert dintre germani și-au redus sau au renunțat la consumul de ouă după scandalul contaminării cu insecticid
scris 13 aug 2017

Un sfert dintre adulții germani și-au modificat obiceiurile alimentare în ceea ce privește consumul de ouă ca urmare a scandalului ouălor contaminate cu insecticidul Fipronil, potrivit unui sondaj comandat de agenția de presă germană dpa.

Pe fondul scandalului, 16% dintre respondenții din Germania au declarat că mănâncă mai puține ouă, iar 10% au spus că le-au scos din alimentația zilnică, potrivit grupului de cercetare a pieței YouGov, citat de Agerpres.

Producătorii anticipează o încetinire a avansului pieței de lactate în acest an CITEȘTE ȘI Producătorii anticipează o încetinire a avansului pieței de lactate în acest an

Totuși, 65% dintre persoanele intervievate au declarat că nu sunt îngrijorate și că vor continua să consume ouă ca și până acum, având ăn vedere că autorități din mai multe țări europene au declarat că riscul intoxicației la oameni este redus.

Mai multe țări europene, printre care și România, au primit ouă contaminate cu Fipronil, un insecticid puternic a cărui utilizare este interzisă pentru animalele destinate consumului. Ouăle au ajuns inclusiv Hong Kong, iar Comisia Europeană a anunțat că va convoca pe 26 septembrie o întâlnire cu miniștrii din țările afectate de scandalul ouălor contaminate cu Fipronil.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ouă
fipronil
insecticid
infectat
contaminare
germania