EXCLUSIV Un operator poștal în insolvență cere ANCOM despăgubiri de peste 1 milion euro. Banii i-ar acoperi din datoriile către creditori

EXCLUSIV Un operator poștal în insolvență cere ANCOM despăgubiri de peste 1 milion euro. Banii i-ar acoperi din datoriile către creditori
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 13 feb 2017

O amendă de 100.000 de lei aplicată operatorului poștal Total Post Services de către Autoritatea de Reglementare în Comunicații în urmă cu 5 ani poate scoate acum 1 milion de euro din buzunarul statului, deoarece firma s-a adresat instanței și pare că va câștiga. Total Post este în insolvență din 2013, astfel că banii nu ar strica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În iulie 2012, Autoritatea de Reglementare în Comunicații (ANCOM)  a aplicat Total Post Services SRL Voluntari o amendă de 100.000 de lei și a suspendat trei luni dreptul firmei de a furniza servicii poștale.

Sancțiunea a fost aplicată cu argumentul că Total Post Services ar fi furnizat servicii poștale având ca obiect trimiteri de corespondență în greutate de până la 50 de grame la un tarif mai mic de 2 lei/trimitere, încălcând astfel dreptul în acest sens rezervat atunci exclusiv Poștei Române.

Anterior, pentru încălcarea acelorași prevederi legale, ANCOM a mai aplicat firmei alte două amenzi, în cuantum de 10.000 de lei și 50.000 de lei, în octombrie 2011, respectiv în mai 2012.

EXCLUSIV Conflict între instituțiile statului: Poșta dă în judecată ANCOM CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Conflict între instituțiile statului: Poșta dă în judecată ANCOM

În dosarul înregistrat la Curtea de Apel București privind despăgubirile, pretențiile Total Post Services depășesc un milion de euro (vor fi cuantificate printr-o expertiză judiciară în specialitatea financiar-contabilă) și reprezintă atât prejudiciul direct, cât și beneficiul nerealizat ca urmare a blocării nelegale a activității unice a societății.

Recuperarea sumei, susține Total Post Services, ar asigura achitarea unor debite datorate de societate creditorilor. Conform datelor lichidatorului judiciar, societatea are datorii către creditori în sumă de 15,88 milioane de lei, din care cei mai mari creditori sunt Fiscul – 6,99 milioane de lei și BRD – 4,49 milioane de lei.

Contactată de Profit.ro, ANCOM nu a comentat pe acest subiect.

Total Post Services a fost înființată în 2008.

Orange, Vodafone și Telekom, amendați de ANCOM pentru neîndeplinirea obligațiilor de acoperire CITEȘTE ȘI Orange, Vodafone și Telekom, amendați de ANCOM pentru neîndeplinirea obligațiilor de acoperire

Societatea este deținută integral de Zoto Investments BV (Olanda).

În 2012, anul când ANCOM a suspendat activitatea societății, Total Post Services a înregistrat o cifră de afaceri de 22,2 milioane de lei, de la 10,8 milioane de lei în urmă cu un an.

Pierderea netă a scăzut de la 5,8 milioane de lei în 2011 la 1,18 milioane de lei în anul suspendării activității.

Ulterior, în intervalul 2012 – 2015, afacerile companiei au fost zero, iar pierderea netă cumulată s-a ridicat la 1,01 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor Publice.

Numărul de salariați ai Total Soft Services a coborât de la 561, în 2012, la doar 4, în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
litigiu
total post services
insolventa
despagubiri
instanta