Firma Good People, care deține brandul frufru, va folosi fondurile de 4,55 milioane lei (1 milion euro) obținute din emisiunea de obligațiuni corporative pentru susținerea capitalului de lucru și dezvoltarea de noi capacități de producție, planurile companiei pentru următorii 3 ani vizând triplarea numărului de magazine proprii și de puncta de vânzare, lansarea de noi game de produse, inclusiv pentru HoReCa.
Obligațiunile au început să fie tranzacționate astăzi pe piața alternativă de tranzacționare (ATS) a Bursei de Valori București. Oferta a fost subscrisă de 24 de persoane fizice și o firmă.
”Am lansat emisiunea în martie și am strâns banii în zece zile, dar a durat mai mult listarea (...) Piața pe care activăm (fresh, healthy, convenience food) este în creștere, iar în următorii 3-4 ani vom asista la o creștere de 10-15 ori”, a declarat directorul general al frufru, Mihai Simiuc.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
În prezent frufru operează 200 de fresh cornere și estimăm că in urmatorii 3 ani vom ajunge la un numar de peste 600. Rețeaua de magazine proprii frufru va fi dezvoltată, urmând să ajungă la un număr de 12 locații vs 4 câte sunt în prezent. frufru are în plan lansarea unei game de produse dedicate zonei de HORECA, care va aduce atât vânzări într-un canal complementar, cât și beneficii de imagine, potrivit memorandumului întocmit în vederea admiterii la tranzacționare a obligațiunilor.

Compania menționează că în acest an va fi lansat magazinul on-line, va fi lansat un concept nou frufru hot corner, care a fost deja agreat cu Mega Image și LS Travel, vor fi extinse spațiile de expunere și semnalizarea mai bună a zonelor frufru, va fi lansată o gamă de deserturi sănătoase și o gamă pentru copii.
Structura companiei are la baza trei divizii – producție, logistică și comerț. Activitatea de producție se desfășoară în două facilități de producție situate în nordul Capitalei, una de 800 de metri pătrați pentru preparare termică și o a doua, de 1.200 metri pătrați pentru produse reci, aceasta fiind inaugurată în 2014.
“În fiecare noapte sunt produse aproximativ 15.000 de produse, care sunt livrate dimineață către punctele de desfacere (…) cu flota proprie de mașini. Portofoliul de produse include sucuri presate la rece, smoothieuri, limonade, salate, sandwich-uri si bagels, salate de paste, supe, spreaduri, deserturi sănătoase și fructe proaspete”, se arată în document.
Anul trecut, afacerile frufru s-au situat la 17,5 milioane lei (3,9 milioane euro), cu 76% mai mare comparativ cu 2014, și un profit net de 448.860 lei (101.000 euro, de peste 3,5 ori mai mic.
Potrivit companiei, 16% din cifra de afaceri este realizată prin canale directe – magazine proprii, evenimente și magazinul on-line, iar 84% în retail și cele peste 200 de fresh cornere.
Brandul frufru este prezent în rețeaua Inmedio, Mega Image, Billa, Carrefour, Omv Petrom și Brioche D’ore.
“Datorită saltului făcut de companie în ultimii 3 ani, s-a hotărât în 2015 o creștere semnificativă pe salarii pentru a ține oamenii buni. În paralel, a crescut echipa de middle management pentru a face față dezvoltării din următorii 2-3 ani. Aceste mișcări au condus la creșterea fondului de salarii cu peste 80%”, arată frufru.
Firma Good People este fosta Mondo di Pasta, înființată în anul 2005. Inițial, compania a avut ca domeniu de activitate producția de paste și comercializarea prin serviciul de livrări la domiciliu și magazine proprii.
În octombrie 2014 a fost lansat magazinul online DETOX shop (www.frufru.ro/detox).
Acționarii Good People sunt Johann Gabriel Heubach - 39%, Mihai Simiuc - 25%, Gavril Marius Zaharia -16,8%, Sergiu Neguț - 11,2%, Codruța Maria Brujan – 6%, Philipp Stefan Hausmaninger – 1% și firma Arancea – 1%.