Germanii de la Preh, furnizori pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi și Daimler, își extind prezența în România printr-un centru la Iași

Germanii de la Preh, furnizori pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi și Daimler, își extind prezența în România printr-un centru la Iași
scris 13 mar 2017

Grupul german Preh, producător de componente auto, își extinde afacerile în România, urmând să deschidă la Iași, un centru de servicii software și hardware.

 

Preh a închiriat deja birouri în Iași, iar pentru mâine este programată inaugurarea unei stații de încărcare mașini electrice, a anunțat primăria.

Preh este furnizor de origine germană din industria automotive, fondat în 1919, cu prezența în mai multe țări, inclusiv România (la Ghimbav, județul Brașov).

Grupul este controlat de Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai.

Preh, cu vânzări globale de 763 mil. euro și 4.900 de angajați anul trecut, are fabrici în Germania, Portugalia, Mexic, Statele Unite ale Americii, China și România, care produc sisteme de comandă pentru interiorul autovehiculelor (sisteme de senzori, unități de control electronic, baterii și sisteme de asamblare)

Fabrica din Brașov a fost deschisă în 2009.

Câștigul mediu net din România a coborât în ianuarie la 2.300 lei, echivalent cu 511 euro. Ritmul anual de creștere este unul record după noiembrie 2008 CITEȘTE ȘI Câștigul mediu net din România a coborât în ianuarie la 2.300 lei, echivalent cu 511 euro. Ritmul anual de creștere este unul record după noiembrie 2008

Compania mizează în acest an pe afaceri totale de 137 milioane euro, în creștere cu 2% față de anul trecut, și preconizează că va depăși pragul de 1.000 de angajați la fabrica din Ghimbav.

În prezent, la fabrica Preh din lucrează 929 de oameni, la producția de comutatoare multifuncționale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei și elemente de comandă din consola centrală pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi și Daimler.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
preh
iasi