Chitaristul Mark Knopfler, de la trupa Dire Straits, va vinde la licitație 120 dintre chitarele și amplificatoarele sale

Chitaristul Mark Knopfler, de la trupa Dire Straits, va vinde la licitație 120 dintre chitarele și amplificatoarele sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2023

Chitaristul Mark Knopfler, de la trupa Dire Straits, va vinde la licitație, în ianuarie, 120 dintre chitarele și amplificatoarele sale, printre care și cea cu care a înregistrat hitul Money For Nothing și a cântat la concertul Live Aid din 1985, a anunțat marți casa de licitații Christie's, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Am petrecut mult timp cu aceste chitare, dar au nevoie de o casă bună", a explicat cântărețul, citat de Christie's. Mark Knopfler știe deja că va fi "trist să le vadă plecând", după aceste "minunate momente petrecute împreună", scrie News.ro.

Dar "este timpul" să le scoatem din lada lor, adaugă britanicul în vârstă de 74 de ani. "De ce să le păstrezi când există oameni care ar vrea să le aibă și să cânte cu ele în fiecare zi?", spune starul de la Dire Straits.

Colecția de 120 de chitare și amplificatoare scoase la vânzare acoperă cei 50 de ani de carieră ai lui Mark Knopfler. Piesele includ "nume emblematice și de renume mondial", precum Gibson, Fender și Martin, precum și modele construite la comandă de lutierii din întreaga lume, a explicat casa de licitații.

Un interviu vechi de 20 de ani, ”dezgropat” de BBC, ridică o parte din misterul care-l înconjoară pe Bansky. Lucrări de încălzit \ CITEȘTE ȘI Un interviu vechi de 20 de ani, ”dezgropat” de BBC, ridică o parte din misterul care-l înconjoară pe Bansky. Lucrări de încălzit "la microunde"

Printre vedetele vânzării se numără o chitară Les Paul Standard originală din 1959, pe care a achiziționat-o de la Bobby Tench de la Jeff Beck Group. Pe spatele chitarei lipsește o parte din lac, unde instrumentul s-a frecat de cureaua proprietarului său. Aceasta este estimată la o sumă cuprinsă între 300.000 și 500.000 de lire sterline (400.000 și 570.000 de euro). De asemenea, este scoasă la vânzare chitara pe care a înregistrat "Money for Nothing" și pe care a cântat la concertul Live Aid din 1985. Aceasta este estimată la o sumă cuprinsă între 10.000 și 15.000 de lire sterline.

Licitația va avea loc pe 31 ianuarie la Londra. Vânzarea va fi precedată de o expoziție între 9 și 13 decembrie la New York, apoi la Londra, la sediul Christie's.

FOTO Unul dintre cele mai elegante hoteluri de lux este o căsuță în copac. Cum ajungi acolo CITEȘTE ȘI FOTO Unul dintre cele mai elegante hoteluri de lux este o căsuță în copac. Cum ajungi acolo

Un sfert din încasările obținute în urma vânzării vor fi donate în scopuri caritabile, inclusiv Crucii Roșii Britanice.

Intervievat la BBC, Mark Knopfler a recunoscut că și-ar putea cumpăra câteva chitare noi cu banii obținuți din vânzare. "Cred că nu sunt imun la tentații", a spus el râzând.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark knopfler
dire straits