VIDEO Numărul 1 de Crăciun 2023: WHAM! intră în istorie, iar "Last Christmas" este pentru prima dată pe primul loc în topurile festive

VIDEO Numărul 1 de Crăciun 2023: WHAM! intră în istorie, iar "Last Christmas" este pentru prima dată pe primul loc în topurile festive
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 dec 2023

WHAM! a reușit să-și asigure locul 1 în topul oficial de Crăciun în Marea Britanie cu "Last Christmas", la 39 de ani de la lansare, potrivit Official Charts.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Creat și produs de regretatul și marele George Michael cu scopul de a ajunge numărul 1 de Crăciun în 1984, clasicul "Last Christmas" a fost ținut departe de prima poziție la lansare de fenomenul "Do They Know It's Christmas?" al trupei Band Aid (al doilea cel mai bine vândut single din toate timpurile). La aproape patru decenii de atunci, "Last Christmas" revendică în sfârșit prima poziție din clasament, într-o victorie pentru duo-ul pop din anii '80 WHAM! și pentru fanii devotați din întreaga țară, care au militat pentru a rescrie istoria timp de decenii, arată news.ro.

Unde-și petrec sărbătorile bogații lumii: Cabane de lux la munte, iahturi sau hoteluri de mii de euro CITEȘTE ȘI Unde-și petrec sărbătorile bogații lumii: Cabane de lux la munte, iahturi sau hoteluri de mii de euro

George Michael și Andrew Ridgeley fac istorie în clasamentul oficial, "Last Christmas" stabilind acum recordul pentru cea mai lungă călătorie până la numărul 1 de Crăciun în Marea Britanie.

În ultimele șapte zile, "Last Christmas" a fost difuzat de 13,3 milioane de ori în streaming, conform datelor Official Charts Company - cel mai difuzat număr 1 de Crăciun din toate timpurile în săptămâna Crăciunului. Este acum al treilea cel mai mare cântec din Marea Britanie din toate timpurile, cu un total combinat de 5,34 milioane de unități de top, incluzând 1,93 milioane de vânzări și aproape 413 milioane de difuzări.

LISTA Coldplay, Ed Sheeran, Megadeth vin în România CITEȘTE ȘI LISTA Coldplay, Ed Sheeran, Megadeth vin în România

Cele mai mari cântece oficiale din Marea Britanie din toate timpurile (pe baza vânzărilor și a difuzărilor combinate) sunt "Shape of You" a lui Ed Sheeran (1), "Do They Know It's Christmas?" original al Band Aid (2) și "Last Christmas" al WHAM! (3).

Top cinci de Crăciun

Wham! - "Last Christmas"
Sam Ryder - "You're Christmas To Me"
Mariah Carey - "All I Want For Christmas Is You"
Noah Kahan - "Stick Season"
Ed Sheeran și Elton John - "Merry Christmas"

În ultimii cinci ani, organizația de caritate LadBaby a obținut prima poziție de Crăciun cu single-urile lor.

În total, 33 dintre cele 40 de melodii din Top 40 din această săptămână au avut ca temă Crăciunul, inclusiv single-uri precum "Santa Tell Me" al Arianei Grande și "Rockin' Around The Christmas Tree" al Brendei Lee.

viewscnt
Afla mai multe despre
muzica
craciun