Măsuri vaste de raționalizare a apei potabile în capitala Columbiei. Rezervoarele de apă sunt la cel mai scăzut nivel de când au fost înființate, în ani 1980

Măsuri vaste de raționalizare a apei potabile în capitala Columbiei. Rezervoarele de apă sunt la cel mai scăzut nivel de când au fost înființate, în ani 1980
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2024

Primăria din Bogota va implementa vaste măsuri de raționalizare a apei potabile pentru a limita scăderea îngrijorătoare a rezervelor din capitala Columbiei, o consecință a fenomenului El Nino, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Nivelurile critice ale rezervoarelor din care aducem apa potabilă în Bogota ne fac să luăm măsuri pentru a economisi apa și pentru a reduce consumul de la 17 metri cubi pe secundă la 15 metri cubi pe secundă”, a anunțat primarul local, Carlos Fernando Galan, într-o conferință de presă.

VIDEO Circulația va fi deschisă pe încă un tronson la Autostrada Bucureștiului CITEȘTE ȘI VIDEO Circulația va fi deschisă pe încă un tronson la Autostrada Bucureștiului

Bogota, o metropolă imensă, care are peste 7 milioane de locuitori, va fi împărțită în nouă sectoare, cu o întrerupere a furnizării de apă la fiecare 10 zile în fiecare dintre aceste sectoare, a explicat edilul sud-american, arată Agerpres.

Aceste măsuri vor începe să fie aplicate joi de la ora locală 08:00 în primul sector. Alimentarea cu apă potabilă va fi complet întreruptă timp de 24 de ore. Apoi va veni rândul unui alt sector vineri, iar acest model se va repeta în zilele următoare, a adăugat el.

„Spitalele și școlile au planuri de urgență și vom veghea ca ele să nu ducă lipsă de apă”, a subliniat Carlos Fernando Galan.

„La fiecare 15 zile, vom evalua nivelul rezervoarelor și al consumului pentru a stabili dacă aceste măsuri trebuie să fie menținute, relaxate sau înăsprite”, a adăugat primarul din Bogota, care i-a îndemnat pe localnici „să se unească pentru a economisi apa și să își modifice obiceiurile”.

„Este de datoria noastră ca apa din Bogota să fie suficientă pentru toată lumea. Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până când rezervele de apă ale capitalei, afectate de fenomenul El Nino, vor reveni la nivelul lor normal”, a precizat el.

Potrivit primarului Galan, 70% din oraș este alimentat din Parcul Natural Chingaza, situat la aproximativ 30 de kilometri est de Bogota, în munții care domină orașul, cu ajutorul rezervoarelor Chuza și San Rafael, care se află la cel mai scăzut nivel al lor de când au fost date în folosință la jumătatea anilor 1980.

Începutul acestui an a fost marcat la Bogota de temperaturi ridicate, o consecință a fenomenului El Nino, potrivit autorităților locale, precum și a incendiilor izbucnite pe munții din apropierea capitalei columbiene.

viewscnt
Afla mai multe despre
bogota
apa
columbia