Numărul de șomeri din Germania ar putea crește în a doua parte a anului

Știri   
Numărul de șomeri din Germania ar putea crește în a doua parte a anului

Piața forței de muncă din Germania va fi mai puțin dinamică în semestrul doi din 2016 din cauza problemelor cu care se confruntă economia mondială, se arată într-un studiu realizat de economiștii principalelor bănci, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Chiar dacă în 2016 rata șomajului va scădea comparativ cu 2015, în a doua parte a acestui an se va înregistra o creștere ajustată a numărului de șomeri, susțin economiștii.

Urmărește-ne și pe Google News

Aceștia cred că numărul ridicat de refugiați fără un loc de muncă va duce la creșterea numărului de șomeri. În 2015, aproximativ un milion de refugiați au sosit în Germania și au făcut cerere de azil. Joi, Oficiul Federal pentru Muncă va da publicității datele privind rata șomajului în luna martie.

Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

În februarie, numărul șomerilor în Germania a scăzut pentru a cincea lună consecutiv, în timp ce rata șomajului s-a menținut la un nivel minim record, semn că firmele din cea mai mare economie europeană fac față încetinirii de pe piețele emergente.

Un producător de bere din Germania a retras un sortiment de pe piață după ce a fost acuzat de extremism CITEȘTE ȘI Un producător de bere din Germania a retras un sortiment de pe piață după ce a fost acuzat de extremism

Potrivit cifrelor ajustate în funcție de variațiile sezoniere, publicate recent de Oficiul Federal pentru Muncă, numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a coborât luna trecută cu 10.000, până la cifra ajustată de 2,723 milioane de persoane, iar rata șomajului s-a situat la 6,2% - cel mai redus nivel de după reunificarea Germaniei - în 1990.

În mod normal, rata șomajului ar fi trebuit să crească în ultimele luni în Germania, având în vedere numărul mare de imigranți care odată ajunși în Germania sunt înregistrați ca refugiați și solicitanți ai unui loc de muncă. Însă având în vedere durata procedurilor, acest lucru ar putea să se facă resimțit abia spre sfârșitul acestui an. Între timp, piața muncii din Germania profită de o cerere internă solidă, care susține creșterea primei economii europene, în timp ce încetinirea economiilor emergente, în frunte cu China, a redus apetitul pentru exporturile germane.

Analiștii susțin că poziția fiscală solidă a Germaniei, situația foarte bună a pieței de muncă, inflația scăzută, declinul semnificativ al prețului la țiței, deprecierea euro și noile măsuri de politică monetară adoptate de Banca Centrală Europeană oferă motive suplimentare de optimism privind perspectivele celei mai mari economii europene în acest an. 

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
someri
economisto