Grupul Volkswagen este dat în judecată în Germania pentru 3,3 miliarde de euro, în scandalul emisiilor

Grupul Volkswagen este dat în judecată în Germania pentru 3,3 miliarde de euro, în scandalul emisiilor
scris 15 mar 2016

Grupul Volkswagen (VW) a fost dat în judecată în Germania în scandalul emisiilor, de către 278 de investitori instituționali din întreaga lume, care cer 3,3 miliarde de euro pentru că producătorul german a ascuns poluarea provocată de motoarele diesel, transmite Bloomberg.

Procesul intentat de reclamanți la tribunalul regional din Braunschweig este cea mai amplă acțiune juridică împotriva VW în Germania, după valul de procese din Statele Unite, scrie News.ro.

Reclamanții susțin că VW nu a făcut publice la timp informațiile referitoare la scandalul emisiilor.

”În condițiile în care Volkwagen refuză să negocieze un acord, a fost necesar să deschidem procesul”, a declarat avocatul Andreas Tilp.

Volkswagen a recunoscut în urmă cu aproape șase luni, după o investigație a Agenției de Protecție a Mediului din SUA, că a instalat softuri ilegale pe 11 milioane de automobile diesel la nivel mondial, care reduc nivelul emisiilor în timpul testelor.

Tribunalul din Braunschweig a anunțat săptămâna trecută că în acest scandal au fost depuse 65 de plângeri.

Nextebank și-a schimbat denumirea în Patria Bank și vizează o fuziune cu Banca Comercială Carpatica CITEȘTE ȘI Nextebank și-a schimbat denumirea în Patria Bank și vizează o fuziune cu Banca Comercială Carpatica

Volkswagen se confruntă cu nomeroase procese și în Statele Unite, precum și cu anchete penale în mai multe țări.

”Nu cunoaștem conținutul dosarului și nu putem comenta”, a declarat Eric Felber, purtător de cuvânt al VW.

Tilp a mai reprezentat investitori în multe procese din Germania, în dosare legate de furnizarea de informații care pot influența piața de capital. Firma sa reprezintă investitori instituționali care au dat în judecată Porsche, pentru 2,6 miliarde de euro.

Între reclamanții din noul proces împotriva VW se numără investitori din Australia, Austria, Canada, Danemarca, Franța, Italia, Japonia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia, Elveția, Marea Britanie, Statele Unite și Taiwan.

Grupul de investitori include 17 companii germane de management al investițiilor, companii de asigurări și CalPERS (California Public Employees’ Retirement System), unul dintre cele mai mari fonduri de pensii din Statele Unite, a spus Tilp.

Alți 20 de investitori instituționali, care solcită despăgubiri de peste 1 miliard de euro, discută cu firma de avocatura a lui Tilp despre intentarea unui alt proces.

Tilp a solicitat instanței să deschidă procedurile pentru un caz test. Dacă solicitarea va fi aprobată, atunci toate procesele legate de piața de capital vor fi audiate într-o procedură specială la Înalta curte regională din Braunschweig, din landul Saxonia Inferioară.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
volkswagen