O firmă desprinsă din Siveco România, singurul ofertant la o licitație pentru mentenanța Registrului Electoral

O firmă desprinsă din Siveco România, singurul ofertant la o licitație pentru mentenanța Registrului Electoral
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 31 ian 2020

Software Imagination&Vision, societate desprinsă din Siveco România în 2019, a depus singura ofertă pentru furnizarea către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a serviciilor de mentenanță a sistemului informatic al Registrului Electoral (SIRE), contract estimat la 16,68 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Registrul Electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare ale cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora pe secții de votare. Registrul este administrat de Autoritatea Electorală Permanentă și conține toți cetățenii români care au împlinit 18 ani. Registrul electoral este actualizat permanent prin adăugarea alegătorilor care au împlinit 18 ani, au dobândit cetățenia română, cărora le-a încetat suspendarea exercitării drepturilor electorale și prin radierea alegătorilor care au decedat, și-au pierdut cetățenia română, cărora le-au fost interzise exercitarea drepturilor electorale sau au fost puși sub interdicție de către o instanță judecătorească", se arată în caietul de sarcini al licitației.

Rădășanu, soțul fondatoarei Irina Socol, se retrage de la conducerea Siveco România. În CA vine un fost deputat PRM CITEȘTE ȘI Rădășanu, soțul fondatoarei Irina Socol, se retrage de la conducerea Siveco România. În CA vine un fost deputat PRM

SIRE facilitează AEP îndeplinirea rolului de arbitru și de mediator în desfășurarea procesului electoral, facilitează obținerea în timp real a informațiilor referitoare la secțiile de votare și eficientizează procesul de raportare.

Sistemul include și o soluție de recuperare DR (disaster recovery) localizată în Reșița, pentru asigurarea funcționării și accesul la datele gestionate indiferent de problemele de funcționare a site-ului principal.

viewscnt
Afla mai multe despre
sieco
aep
registru electoral
mentenanta
sistem
oferta
licitatie