Orange România pierde procesul de hărțuire morală a unui fost angajat. Operatorul va plăti daune de 10.000 euro, plus cheltuielile de judecată

Orange România pierde procesul de hărțuire morală a unui fost angajat. Operatorul va plăti daune de 10.000 euro, plus cheltuielile de judecată
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 12 mai 2017

Curtea de Apel București (CAB) a respins apelul înaintat de Orange România împotriva unei sentințe a Tribunalului București din iunie 2016, care a hotărât că operatorul și-a hărțuit moral la locul de muncă un fost angajat al companiei. De asemenea, instanța a obligat liderul pieței de telefonie mobilă să plătească daune morale de 45.000 de lei, plus 8.000 de lei cheltuieli de judecată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În iunie 2016, Tribunalul București a admis cererea înaintată de Radu Teodor Popescu, care și-a acuzat fostul angajator de hărțuire morală timp de mai multe luni.

Telekom lansează un nou portofoliu de abonamente pentru segmentul rezidențial, cu prețuri cuprinse între 7 și 25 euro CITEȘTE ȘI Telekom lansează un nou portofoliu de abonamente pentru segmentul rezidențial, cu prețuri cuprinse între 7 și 25 euro

În iulie 2016, Costel Gâlcă, avocatul fostului angajat Orange România, a declarat News.ro că Popescu a fost hărțuit și șicanat 22 de luni de către fostul angajator.

“Cererea de chemare în judecată are 67 de pagini, alte 300 de pagini fiind aduse ca probe. În esență, clientul meu a fost tras pe linie moartă la locul de muncă. Mă bucur că, pentru prima data în România, s-a dovedit existența hărțuirii morale la locul de muncă. Decizia de astăzi (30 iunie 2016 – n.r.) ne spune că angajatorul nu are voie să își bată joc de un angajat. La locul de muncă nu se vine ca la război”, a spus avocatul la începutul lunii iulie.

El a exemplificat cu o situație în care angajatului i s-a cerut să aducă imediat acte pentru concediu medical, altfel urmând să fie cercetat disciplinar, în condițiile în care acesta era internat în spital, cu perfuzii.

DOCUMENT Adrian Diță, director la Vodafone și Telekom, a fost propus la șefia ANCOM CITEȘTE ȘI DOCUMENT Adrian Diță, director la Vodafone și Telekom, a fost propus la șefia ANCOM

Un alt exemplu de șicană, potrivit avocatului, din partea angajatorului a fost atunci când compania a organizat o deplasare în Polonia.

"Întregul departament a fost anunțat că urmează să se facă o deplasare în Polonia. Clientul meu a fost anunțat în ultima clipă, după ce au fost cumpărate biletele de avion, că el nu mai pleacă", a mai arătat apărătorul.

"Efectul unei hărțuiri morale susținute la locul de muncă este sinuciderea. O spun toate studiile serioase. Hărțuirea psihologică la serviciu nu are ce să caute”, a mai declarat avocatul.

În 2016, Orange România a înregistrat afaceri de aproape un miliard de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
dosar
hartuire morala
angajat