Plenul CSM se întrunește luni dimineață pentru a dezbate efectele OUG care modifică legile justiției

Plenul CSM se întrunește luni dimineață pentru a dezbate efectele OUG care modifică legile justiției
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2019

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se va întruni luni dimineață pentru „dezbaterea efectelor adoptării OUG nr.7/2019, din perspectiva demersurilor necesare a fi întreprinse”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Luni, 25 februarie 2019, orele 10, se va întruni ședința Plenului având ca unic punct pe ordinea de zi dezbaterea efectelor adoptării OUG nr.7/2019, din perspectiva demersurilor necesare a fi întreprinse. Consiliul Superior al Magistraturii asigură, pe această cale, atât corpul magistraților, cât și opinia publică de preocuparea sa constantă pentru consolidarea statutului funcției de judecător și procuror, necesară protejării efective a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor”, se arată într-un comunicat al CSM, citat de News.ro.

„Ordonanța le cam naționalizează”. Tot mai mulți analiști cred că Guvernul desființează mascat fondurile din Pilonul 2 de pensii prin OUG 114 CITEȘTE ȘI „Ordonanța le cam naționalizează”. Tot mai mulți analiști cred că Guvernul desființează mascat fondurile din Pilonul 2 de pensii prin OUG 114

Premierul Viorica Dăncilă invită reprezentanții asociațiilor de magistrați și ai CSM, luni, la ora 15.30, la Palatul Victoria, la discuții privind legile justiției.

Asociația “Forumul Judecătorilor din România”, Asociația ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” și Asociația ”Inițiativa pentru Justiție” precizează că independența justiției nu se negociază și că orice dialog referitor la adoptarea OUG nr.7/2019 trebuia inițiat anterior emiterii sale, iar nu post factum, singura soluție aflată în acest moment la îndemâna legiuitorului fiind abrogarea imediată și în integralitate a actului normativ în cauză. Cele trei asociații fac apel la CSM să nu trimită reprezentanți la discuția propusă de către premierul Viorica Dăncilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
legile justitiei
csm