Ministerul Economiei ia în calcul, ca posibilă soluție de salvare a Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, și vânzarea prin licitație a activului industrial funcțional al acestuia către un investitor privat, a transmis oficial ministerul printr-un comunicat de presă, confirmând informația publicată anterior în exclusivitate de Profit.ro.
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, susține că o prioritate la care ministerul său lucrează este încheierea unor acorduri bilaterale cu țări precum Grecia și Israel, care insistă pentru pașapoarte de vaccinare. Premierul Florin Cîțu spune însă că nu a dat un astfel de mandat niciunui ministru.
Luna trecută, oficiali nenumiți ai grupului spaniol Duro Felguera își exprimau în presa iberică convingerea că vor reuși în cele din urmă să "cadă la pace" cu Guvernul de la București, care controlează Romgaz, și să obțină prelungirea contractului de lucrări de la Iernut. Ei puneau pe seama alegerile parlamentare din România faptul că nu reușiseră să ajungă la o înțelegere în acest sens cu Executivul încă din 2020 și spuneau că se bazează și pe "continuitatea" conducerii Ministerului Energiei de după alegeri (prin Virgil Popescu, PNL) în demersurile lor de obținere a prelungirii contractului.
Un fost europarlamentar român ales în 2014 pe listele PSD, devenit ulterior independent și activând în grupul popularilor europeni, care până să intre în Parlamentul European fusese șef adjunct de cabinet al comisarului european pentru Agricultură Dacian Cioloș, a co-fondat, alături de mai mulți parteneri, un startup care își propune printre altele să utilizeze tehnologia blockchain, cunoscută în special în contextul criptomonedelor, pentru a sprijini guvernele în administrarea, supravegherea, reglementarea și posibila monetizare a traficului vehiculelor aeriene civile fără pilot (drone).
Singura exploatare minieră de zăcăminte de uraniu din România, cea de la Crucea-Botușana din județul Suceava, unde explorările au debutat în 1965, va fi închisă anul acesta, potrivit planurilor Guvernului, costurile totale de închidere, cu tot cu măsuri de protecție socială pentru mineri, fiind estimate la peste 246 milioane lei, la care se vor adăuga cheltuieli anuale de conservare și monitorizare post-închidere.
Premierul Cîțu afirmă că lucrurile nu mai pot continua ca până acum, iar în 2021 urmează să fie efectuate reforme în sistemul public, inclusiv din perspectva salarizării și pensiilor, în ANAF și la companiile de stat, care au acumulat arierate de 63 miliarde lei.
Nicușor Dan a cedat, joi dimineață, în cadrul ședinței Comisiei de Urbanism a Primăriei Capitalei, în privința dorinței sale de a impune suspendarea pe o perioadă de doi ani a PUZ-urilor din sectoarele 2,3,4,5 și 6, la numai 24 de ore după anunțul pe care l-a făcut într-o conferință de presă. El a fost nevoit să accepte varianta de suspendare pe o perioadă de numai 3 luni, din cauză că PNL, partidul aliat, nu susține proiectul și nu ar avea voturile necesare pentru a valida proiectul în ședința CGMB care va avea loc vineri.
Premierul Florin Cîțu a transmis că angajații din sectorul public vor primi aceleași salarii și sporuri ca în 2020, subliniind, totodată, că nu se vor face concedieri.
Proiectele legate de achiziția de spații imobiliare vor fi eliminate din Măsura 3 de granturi pentru IMM, pentru ca programul să fie derulat mai departe, a declarat joi prim-ministrul Florin Cîțu.
În prezent, postul de reprezentant al Statelor Unite la Uniunea Europeană, cu rang de ambasador extraordinar și plenipotențiar, este exercitat din mai 2020 de către Ronald Gidwitz, care este și ambasadorul SUA în Belgia. Gidwitz, un magnat al industriei cosmeticelor care a fost trezorier-șef al campaniei electorale prezidențiale din 2016 a lui Donald Trump din statul Illinois, a fost numit după ce predecesorul său, Gordon Sondland, a fost demis de Trump în urmă cu un an, după ce a depus oficial mărturie în cadrul procedurii de demitere a acestuia, finalizată prin achitare.