Africa de Sud se simte pedepsită pentru că a detectat varianta Omicron a coronaviruslui, transmite guvernul

Africa de Sud se simte pedepsită pentru că a detectat varianta Omicron a coronaviruslui, transmite guvernul
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2021

Africa de Sud și-a exprimat regretul pentru închiderea a numeroase frontiere pentru cetățenii și turiștii săi, afirmând că detectarea noii variante a coronavirusului, Omicron, datorată excelenței echipelor științifice ale țării, nu ar trebui să ducă la o astfel de "pedeapsă", informează France Presse, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie
Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

"Această recentă serie de interdicții de călătorie înseamnă a pedepsi Africa de Sud pentru capacitatea avansată de secvențiere genomică și de detectare mai rapidă a noilor variante. Excelența științifică trebuie salutată, nu pedepsită", transmite guvernul într-un comunicat, la două zile după anunțul privind această descoperire.

"De asemenea, observăm că au fost descoperite noi variante și în alte țări. Niciunul dintre aceste cazuri nu are vreo legătură directă cu Africa Australă. Trebuie remarcat că reacția față de aceste țări este radical diferită comparativ cu cea în cazurile din Africa Australă", și-a exprimat regretul Ministerul Afacerilor Externe în comunicatul citat.

viewscnt
Afla mai multe despre
covid omicron
noua tulpina coronavirus
omicron africa de sud