Republica Moldova a plătit Gazprom sumele datorate pentru gazele livrate până la mijlocul lunii noiembrie

Republica Moldova a plătit Gazprom sumele datorate pentru gazele livrate până la mijlocul lunii noiembrie
scris 27 nov 2021

Compania MoldovaGaz a anunțat vineri că a transferat grupului rus Gazprom sumele datorate pentru gazele livrate până la mijlocul lunii noiembrie, evitând o posibilă întrerupere în aprovizionarea celor 2,6 milioane de locuitori ai Republicii Moldova, informează Reuters, preluată de Agerpres.

"SA MoldovaGaz a transferat către SAP Gazprom plata pentru gazele naturale consumate în octombrie și prima jumătate a lunii noiembrie curent", a informat compania într-un scurt comunicat de presă.

Două cazuri de contaminare cu varianta SARS-CoV-2 Omicron depistate în Regatul Unit CITEȘTE ȘI Două cazuri de contaminare cu varianta SARS-CoV-2 Omicron depistate în Regatul Unit

Luni, purtătorul de cuvânt de la Gazprom, Sergei Kupriyanov, a declarat că Republica Moldova nu și-a plătit la timp factura pentru gazul natural consumat. Kupriyanov a explicat că, în conformitate cu acordul semnat, MoldovaGaz este obligată să achite integral gazul livrat de Gazprom. Kupriyanov a adăugat că Gazprom a informat partea moldoveană că livrările de gaze vor fi oprite în 48 de ore.

În replică, Guvernul Republicii Moldova a aprobat vineri alocarea a circa 1,4 miliarde de lei societății pe acțiuni MoldovaGaz, care îi va transfera companiei ruse Gazprom pentru gazul consumat în luna octombrie și avansul pentru luna noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom republica moldova
scumpire gaze
pret gaze
moldovagaz