Ajutor de 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina, anunțat de vicepreședinta SUA, la summitul pentru pace din Elveția

Ajutor de 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina, anunțat de vicepreședinta SUA, la summitul pentru pace din Elveția
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2024

Vicepreședinta Statelor Unite Kamala Harris a anunțat un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari destinat Ucrainei, parțial pentru sectorul energetic și situația sa umanitară, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, transmite Reuters.

Anunțul a fost făcut în timp ce Harris participă la un summit pentru pace pentru Ucraina, la Lucerna, Elveția, unde urma să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și să se adreseze sesiunii plenare a summit-ului.

Urmărește-ne și pe Google News

Cele 1,5 miliarde de dolari includ 500 de milioane de dolari în noi fonduri pentru asistență energetică și redirecționarea a 324 de milioane de dolari din fonduri anunțate anterior către reparații de urgență a infrastructurii energetice și alte nevoi din Ucraina, a spus biroul vicepreședintei.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Negocierile secrete privind decontarea medicamentelor noi, dezvăluite într-o investigație europeană. Cum ajung statele mici din estul UE să plătească mai mult decât cele mari pentru tratamente CITEȘTE ȘI Negocierile secrete privind decontarea medicamentelor noi, dezvăluite într-o investigație europeană. Cum ajung statele mici din estul UE să plătească mai mult decât cele mari pentru tratamente

”Aceste eforturi vor ajuta Ucraina să răspundă la cele mai recente atacuri ale Rusiei asupra infrastructurii energetice ucrainene prin sprijinirea reparațiilor și refacerii, îmbunătățind rezistența Ucrainei la întreruperile aprovizionării cu energie și punând bazele pentru repararea și extinderea sistemului energetic al Ucrainei”, a spus biroul lui Harris.

Ea a anunțat, de asemenea, asistență umanitară de peste 379 de milioane de dolari din partea Departamentului de Stat și a Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională pentru a ajuta refugiații și alte persoane afectate de război.

Banii sunt pentru a acoperi asistența alimentară, serviciile de sănătate, adăposturile și serviciile de apă, salubritate și igienă pentru milioane de ucraineni.

Harris, care va petrece mai puțin de 24 de ore la întâlnirea din Lucerna, Elveția, îl va înlocui pe președintele Joe Biden la eveniment.

Președintele a participat la summitul G7 din Italia și se întoarce în Statele Unite pentru a participa la o strângere de fonduri pentru campania sa de realegere din Los Angeles.

Harris se va întâlni cu Zelenski și se va adresa sesiunii plenare a summit-ului.

Biden s-a întâlnit cu Zelenski atât la summitul G7, unde au semnat un acord bilateral de securitate dintre SUA și Ucraina, cât și în Franța, pentru evenimentele din jurul celei de-a 80-a aniversări a invaziei de Ziua Z din cel de-al Doilea Război Mondial.

Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, va reprezenta Statele Unite la summit duminică și va ajuta la stabilirea unor grupuri de lucru pentru întoarcerea copiilor ucraineni din Rusia și pentru securitatea energetică.

viewscnt
Afla mai multe despre
summit pentru pace
ucraina
elvetia