Coca-Cola și Starbucks au solicitat să-și înregistreze din nou mărcile comerciale în Rusia pentru a-și proteja drepturile de proprietate intelectuală

Coca-Cola și Starbucks au solicitat să-și înregistreze din nou mărcile comerciale în Rusia pentru a-și proteja drepturile de proprietate intelectuală
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2024

Coca-Cola și Starbucks au solicitat să-și înregistreze din nou mărcile comerciale în Rusia pentru a-și proteja drepturile de proprietate intelectuală, după ce au părăsit țara ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Moscova în 2022, a informat ziarul de afaceri național Vedomosti, citat de Reuters.

Coca-Cola a depus trei cereri de înregistrare a mărcii în aprilie, a spus Vedomosti, citând documente de pe site-ul agenției ruse de proprietate intelectuală Rospatent.

Urmărește-ne și pe Google News
Pizzerie din Iași - inclusă în Top 50 pizzerii din Europa CITEȘTE ȘI Pizzerie din Iași - inclusă în Top 50 pizzerii din Europa
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Activele de proprietate intelectuală sunt de mare valoare și importanță pentru compania Coca-Cola și luăm în mod continuu măsuri pentru a îmbunătăți și consolida aceste active la nivel mondial”, a declarat un purtător de cuvânt al Coca-Cola.

”Cererile noastre în Rusia sunt menite să ne mențină drepturile asupra mărcii comerciale”, scrie News.ro.

Starbucks a depus opt cereri similare în Rusia la sfârșitul lunii mai, a informat Vedomosti la începutul acestei luni, citând Rospatent.

”Starbucks depune în mod obișnuit cereri de mărci comerciale în întreaga lume pentru a-și proteja marca”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei din Seattle.

Reuters nu a reușit să găsească documentele de la Rospatent. Agenția nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Premierul Greciei, gata să impună restricții privind vizitele navelor de croazieră în cele mai populare insule CITEȘTE ȘI Premierul Greciei, gata să impună restricții privind vizitele navelor de croazieră în cele mai populare insule

Alte firme occidentale, cum ar fi gigantul suedez de mobilă IKEA, au depus cereri similare de mărci comerciale în Rusia, de când și-au închis afacerile.

Starbucks, care avea cândva 130 de magazine și aproape 2.000 de angajați în Rusia, și-a finalizat vânzarea în iunie 2023. Cumpărătorii au redeschis lanțul sub numele de Stars Coffee.

Coca-Cola a oprit oficial vânzarea în Rusia a mărcilor sale cheie, Coca-Cola, Sprite și Fanta. Fosta sa divizie din Rusia s-a redenumit Multon Partners și vinde un produs numit Dobry Cola (Good Cola).

viewscnt
Afla mai multe despre
coca-cola
rusia
starbucks