Amânare în dosarul legalizării partidului lui Dacian Cioloș. S-a cerut recuzarea completului de judecată

Amânare în dosarul legalizării partidului lui Dacian Cioloș. S-a cerut recuzarea completului de judecată
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 9 iun 2018

Tribunalul București a amânat pronunțarea asupra solicitării depuse de fostul premier tehnocrat Dacian Cioloș, de acordare a a personalității juridice pentru partidul pe care vrea să-l înființeze, Mișcarea România Împreună (RO+), instanța stabilind următorul termen de judecată în proces pentru data de 31 iulie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Asta după ce a constatat că nu s-au plătit taxele de timbru aferente cererilor de intervenție și, în plus, entitatea care a contestat solicitarea lui Cioloș a cerut recuzarea completului de judecată.

"Pentru timbrarea cererilor de intervenție, va amâna cauza și va acorda termen la data de 31.07.2018. Având în vedere cererea de recuzare, va dispune înaintarea acesteia completului imediat următor pentru soluționare", a decis vineri Tribunalul București.

Avocatul Mișcării România Împreună, Tiberiu Petrescu, a explicat pe Facebook decizia instanței.

Amânare în dosarul legalizării partidului lui Dacian Cioloș. S-a cerut recuzarea completului de judecată
Guvernul alocă 400 milioane de euro din fonduri UE pentru achiziția de autobuze electrice și stații de încărcare. Banii sunt destinați și pentru autobuze școlare de tip Diesel Euro 6 CITEȘTE ȘI Guvernul alocă 400 milioane de euro din fonduri UE pentru achiziția de autobuze electrice și stații de încărcare. Banii sunt destinați și pentru autobuze școlare de tip Diesel Euro 6

Potrivit datelor Tribunalului, petenți în dosar sunt Mișcarea România Împreună, Dacian Cioloș, fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu și fostul director de cabinet al lui Cioloș din mandatul de prim ministru, Alin Mituță. Membri fondatori ai formațiunii mai sunt Dragoș Pîslaru, Dragoș Tudorache, Anca Dragu, Oana Maria Bogdan, Liviu Iolu și Valeriu Nicolae.

Contestația la adresa cererii de înființare a partidului Mișcarea România Împreună a fost depusă, din postura de intervenient, de o structură numită Partidul Solidarității Democratice Pentru Șanse Egale Și O Societate Mai Bună. Aceasta a fost înființată în 1998 și este condusă de un anume Ioan Antonescu, dar nu a participat niciodată la vreun scrutin electoral și nici nu figurează în Registrul partidelor politice. Încă de la înființare, însă, a contestat în mod constant în instanță inițiativele de înființare de partide politice, fie de la zero, fie prin fuziuni, divizări sau schimbări de nume, și de alianțe electorale.

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat pe 30 martie, într-o conferință de presă, că a depus la tribunal actele pentru înființarea partidului “Mișcarea România Împreună” (RO+), desprins din platforma civică România 100.

”În decembrie anul trecut am anunțat că din «Platforma România 100» se va desprinde un partid politic. Vreau să vă anunț că astăzi de dimineață a fost depusă la tribunal cererea de înregistrare a unui nou partid politic ieșit din platformă. Este vorba de partidul Mișcarea România Împreună. Am decis să facem și acest pas, e primul pas, acela de cerere a înregistrării. Astăzi facem anunțul demersului pe care l-am făcut, și nu al lansării partidului, îl vom lansa când va exista ca atare”, a spus atunci Dacian Cioloș.

viewscnt
Afla mai multe despre
miscarea romania impreuna
ro+
dacian ciolos
ciolos
platforma romania 100