De luni, persoanele fizice, înregistrate în SPV, vor putea plăti prin CEC Bank toate taxele și impozitele datorate către ANAF, precum și taxa de pașaport

De luni, persoanele fizice, înregistrate în SPV, vor putea plăti prin CEC Bank toate taxele și impozitele datorate către ANAF, precum și taxa de pașaport
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 8 iun 2018

Persoanele fizice vor putea plăti, începând de luni, toate taxele și impozitele datorate către ANAF prin untiățile CEC Bank, indiferent dacă au sau nu cont la această bancă. Contribuabilii vor trebui însă să fie înregistrați în prealabil la ANAF în Spațiul Privat Virtual (SPV). De asemenea, taxa de pașoport va putea fi achitată, cum era posibil în anii anteriori, tot la CEC, nu doar la Poștă ca în prezent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

”Începând de luni, toate taxele și impozitele datorate către ANAF se vor putea plăti prin untiățile CEC Bank. Până la sfârșitul acestui an, CEC Bank nu va percepe niciun comision. Este vorba despre taxe datorate de persoane fizice indefirent dacă acestea au sau nu cont la CEC”, a anunțat premierul Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat că și taxele de pașaport vor putea fi plătite la CEC Bank în aceleași condiții, prin intermediul celor peste 1.000 de unități ale băncii.

UPDATE ora 17,45 Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a precizat, însă, după ședința de guvern, că pentru a putea plăti la CEC, contribuabilii vor trebui să fie înregistrați în Spațiul Privat Virtual (SPV). 

EXCLUSIV FOTO Tinerii din programul Start Up Nation, ironizați în documente oficiale de ministerul creat să îi sprijine: \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Tinerii din programul Start Up Nation, ironizați în documente oficiale de ministerul creat să îi sprijine: "Un fleac, v-am ciuruit pe toți!"

La rândul său, CEC Bank a anunțat că elimină până la finele acestui an comisioanele la plățile de impozite și taxe efectuate de persoanele fizice.

În perioada 11 iunie 018 – 31 decembrie 2018, CEC Bank va aplica o promoție prin care sumele reprezentând impozite, contribuții, taxe, alte venituri ale bugetelor componente ale bugetului general consolidat sau a sumelor colectate de instituțiile publice vor fi încasate la ghișeele băncii fără comisioane în sarcina plătitorului.

Astfel, operațiunile de plată a taxelor și impozitelor pentru persoanele fizice vor fi efectuate fără comisioane prin toate canalele disponibile, respectiv:

-       aplicația CEC Bank Mobile Banking;

-       aplicația Internet Banking CEConline;

-       virament intrabancar;

-       numerar la ghișeele băncii. 

Titlurile de stat pentru populație emise anul acesta vor avea maturitate de 5 ani cu dobândă de peste 4,5% pe an CITEȘTE ȘI Titlurile de stat pentru populație emise anul acesta vor avea maturitate de 5 ani cu dobândă de peste 4,5% pe an

Ministerul Finanțelor a anunțat joi că a transmis contribuabililor persoane fizice, prin poștă, o scrisoare personalizată, care conține informații ce permit înregistrarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) de la orice dispozitiv conectat la internet.

”Astfel, contribuabilii au acces la informații fiscale personale și beneficiază de avantajele utilizării serviciilor electronice și internet-ului: economisirea de timp prin interacționarea cu ANAF direct de acasă, reducerea birocrației și primirea de documente cu aceeași putere juridică precum cele comunicate prin poștă sau la ghișeu”, se arată în comunicat.

Din 16 mai, orice persoană care realizează venituri din activități economice sau alte categorii de venituri are posibilitatea să le declare online. Formularul electronic inteligent al declarației unice este disponibil în Spațiul Privat Virtual (SPV).

viewscnt
Afla mai multe despre
taxe
impozite
anafa
plata
cec
bank
pasaport