Secretarul general al Casei Albe Mark Meadows pune la îndoială capacitatea directorului FBI Christopher Wray de a detecta eventuale fraude electorale în alegerile prezidențiale de la 3 noiembrie în Statele Unite, relatează Reuters.
Christopher Wray și-ar schimba, fără îndoială, mărturia cu privire la acest subiect pe care a depus-o joi, în audieri în Congres, dacă ”ar săpa mai mult” această problemă, a apreciat vineri Meadows .
Directorul FBI a declarat în audieri, la Comisia Securității Interne din cadrul Senatului, că nu a descoperit vreo probă cu privire la vreun efort concertat la nivel național în vederea unei ”trucări” a rezultatului viitoarelor alegeri, contrazicând astfel spusele locatarului Casei Albe, potrivit căruia votul prin corespondență amenință ”sinceritatea” scrutinului, informează News.ro.
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
”Cu tot respectul pe care-l datorez directorului Wray, el întâmpină dificultăți în a găsi corespondență înăuntrul propriului FBI. Ce să mai vorbim despre o fraudă electorală”, a declarat Mark Meadows la CBS, fără să precizeze la ce corespondență lipsă se referă.
Un procuror federal din Pennsylvania, un stat considerat decisiv în alegerile prezidențiale din noiembrie, a anunțatjoi că serviciile FBI caută să stabilească dacă nouă buletine de vot din cadrul armatei în favoarea lui Donald Trump au fost ”tratate corect”.
Mark Meadows l-a invitat, în intervenția sa la CBS, pe Christopher Wray ”să adâncească ancheta care tocmai a început”.
”Poate are nevoie să se implice pe teren, iar asta i-a schimba mărturia la Capitoliu”, a apreciat el.
Contactat de Reuters, Biroul Federal de Investigații (FBI) nu a comentat aceste declarații ale Casei Albe.
Donald Trump l-a numit pe Christopher Wray director FBI după destituirea lui James Comey, în 2017, în timpul anchetei ruse a lui Robert Mueller cu privire la eventuale legături între echipa de campanie a miliardarului newyorkez din 2016 și Rusia.