Cine e ″în cărți″ pentru a-i înlocui pe Gabriela Firea și pe Marius Budăi în Guvern

Cine e ″în cărți″ pentru a-i înlocui pe Gabriela Firea și pe Marius Budăi în Guvern
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2023

Natalia Intotero, președinta Comisiei de învățământ din Camera Deputaților, este favorita pentru a prelua Ministerul Familiei, portofoliu rămas vacant după demisia Gabrielei Firea. La Ministerul Muncii, cele mai mari șanse pentru a-l înlocui pe Marius Budăi le are deputata Simona Bucura-Oprescu, susțin surse politice pentru News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Decizia va fi validată luni dimineață în ședința Consiliului Național al PSD. Gabriela Firea și Marius Budăi, ambii de la PSD, au demisionat, săptămâna trecută, în contextul scandalului legat de tratamentul inuman la care erau supuși vârstnicii în unele azile.

Sectorul 4: Resistematizarea de la Eroii Revoluției ajunge la etapa de suprafață CITEȘTE ȘI Sectorul 4: Resistematizarea de la Eroii Revoluției ajunge la etapa de suprafață

Natalia Intotero a fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă și secretar de stat în Ministerul de Externe în timpul guvernării Ponta. Este la al treilea mandat de parlamentar din partea PSD. Din decembrie 2020 conduce Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților.

Simona Bucura-Oprescu este președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților. A fost aleasă parlamentar de Argeș pe listele PSD mai întâi în 2012, apoi în 2016 și 2020. Numele său a mai fost vehiculat pentru Ministerul Muncii la rotativa guvernamentală din luna iunie, însă conducerea PSD a preferat atunci ca Marius Budăi să-și continue mandatul.

UNSAR: Despăgubiri de peste 36 milioane lei anul trecut în baza asigurărilor de călătorie CITEȘTE ȘI UNSAR: Despăgubiri de peste 36 milioane lei anul trecut în baza asigurărilor de călătorie

Consiliul Politic Național al PSD se va reuni luni, de la ora 10.00.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a dat joi demisia din funcție, în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din județul Ilfov. Acesta și-a depus demisia la Cancelaria premierului. Premierul Marcel Ciolacu a spus în ședința de Guvern că ministrul Budăi l-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia, la finalul acestei ședințe a Executivului. ”Din punctul meu de vedere, e un gest de onoare”, a spus premierul, el arătând că este reacția firească a unui decident politic, într-o asemenea criză și în orice democrație consolidată a Europei.

Asociația Brokerilor solicită Guvernului menținerea sistemului actual de impozitare a tranzacțiilor bursiere CITEȘTE ȘI Asociația Brokerilor solicită Guvernului menținerea sistemului actual de impozitare a tranzacțiilor bursiere

Gabriela Firea a anunțat, vineri, pe Facebook, că a decis, cu mare regret, dar hotărâtă și cu fruntea sus, să plece din Guvernul României și că pleacă pentru moment și din din funcția de președinte al organizației PSD București, din care se suspendă o perioadă limitată.

Ea a afirmat că este complet nevinovată, dar că pleacă pentru ca premierul să poată lucra în liniște proiectele economice și sociale bune pentru români. Firea a arătat că scopul nu era doar să plece din Guvern, ci obiectivul demolatorilor săi din multe direcții este să nu mai intre în cursa pentru Primăria Capitalei.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, după ce Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministru al Familiei, că îi e foarte clar că în calitate de ministru aceasta nu are nicio legătură directă cu ”azilele groazei” și că apreciază gestul său voluntar. Ciolacu așteaptă ca și primarii, șefii de CJ, șefi din poliție, directori de instituții politice locale care au legătură cu acest caz să facă un pas în spate.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul muncii
ministerul familiei
azilele groazei
gabriela firea
marius budăi