CONFIRMARE Ministerul Antreprenoriatului și Turismului taie 35% din numărul de posturi

CONFIRMARE Ministerul Antreprenoriatului și Turismului taie 35% din numărul de posturi
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2023

Numărul de posturi al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT) va fi redus cu aproximativ 35%, prin reorganizarea instituției.

Actul normativ privind reorganizarea MAT a fost aprobat în cadrul ședinței de guvern, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Romgaz le plătește aproape 70 milioane spaniolilor de la Duro Felguera pentru finalizarea noii centrale de la Iernut, întârziată cu 3 ani. Care este deadline-ul CITEȘTE ȘI Romgaz le plătește aproape 70 milioane spaniolilor de la Duro Felguera pentru finalizarea noii centrale de la Iernut, întârziată cu 3 ani. Care este deadline-ul
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Profit.ro a anunțat anterior restructurarea.

Noua organigramă cuprinde, astfel, un număr maxim de 382 de posturi, exclusiv demnitarii și cabinetele acestora. Înainte de reorganizare, respectiv până la înființarea Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE), ministerul avea alocate 589 de posturi, din care 83 dedicate Rețelei Economice Externe.

ARICE a fost înființată prin Ordonanța de Urgență nr. 147/2022, având ca scop atragerea investițiilor străine directe și de portofoliu în România, promovarea comerțului exterior, precum și urmărirea investițiilor românești în străinătate. Agenția a preluat, prin divizarea parțială a MAT, atât activitățile, posturile, cât și personalul structurilor de specialitate, funcționând, în prezent, în subordinea Guvernului și în coordonarea primului ministru.

MAT va continua să coordoneze activitățile din domeniul politicilor comerciale, o prioritate fiind aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. În acest sens, personalul va elabora, promova și susține poziția națională în cadrul Comitetului specializat și a grupurilor de lucru ale acestui for interguvernamental, prin prisma atribuțiilor deținute.

Un alt element de noutate, prevăzut în actul normativ, se referă la profesiile liberale. Mai exact, MAT, prin strânsa colaborare cu alte organisme ale statului care au competență în domeniu, va avea rolul de a elabora și implementa politici publice, care să vină în sprijinul dezvoltării ascendente a acestui sector, se mai menționează în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul antreprenoriatului și turismului
posturi