Șeful ANRE îl trage de mânecă oficial pe Ciolacu

Șeful ANRE îl trage de mânecă oficial pe Ciolacu
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 5 apr 2023

Președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Dumitru Chiriță, i-a trimis o scrisoare oficială președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, totodată liderul PSD, partidul care l-a susținut pe Chiriță la șefia instituției, în care îl informează oficial că, pe 23 aprilie, expiră mandatul său în fruntea ANRE, precum și cele ale altor 3 membri ai Comitetului de Reglementare al Autorității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vă rugăm să luați act de situația prezentată și să dispuneți în consecință, potrivit prevederilor legale″, scrie Chiriță în scrisoare, analizată de Profit.ro.

 FOTO Imagini în premieră cu noile troleibuze care vor circula în București CITEȘTE ȘI FOTO Imagini în premieră cu noile troleibuze care vor circula în București

În octombrie anul trecut, Guvernul a prelungit prin ordonanță de urgență cu 6 luni mandatele a 4 șefi ai ANRE, printre care cele ale președintelui Dumitru Chiriță și vicepreședintelui Zoltan Nagy-Bege, care urmau să expire pe 23 octombrie 2022, pentru ca procesul decizional al instituției să nu fie blocat în pragul iernii, în plină criză energetică.

Ceilalți membri ai Comitetului de Reglementare al ANRE ale căror mandate expirau atunci, pe 23 octombrie 2022, și au fost prelungite până pe pe 23 aprilie 2023 sunt Cornelia Sulger (sprijinită de PSD la numire) și Gheorghe-Gabriel Gheorghe (ALDE, partid care n-a mai prins Parlamentul la ultimele alegeri).

ULTIMA ORĂ BERD, acționar al societății-mame a Euroins România, sare în apărarea companiei de asigurări CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BERD, acționar al societății-mame a Euroins România, sare în apărarea companiei de asigurări

Potrivit legislației în vigoare, Comitetul nu poate lua decizii decât în prezența a minimum 4 membri din 7, iar în urma expirării mandatelor celor menționați ar rămâne cu numai 3 – Mircea Man (vicepreședinte, PNL), Valeriu Steriu (PSD) și Iulian Iancu (PSD), cel mai proaspăt membru.

Candidaturile pentru cele 4 poziții din Comitetul de Reglementare al ANRE care se vor vacanta pe 23 aprilie vor putea fi depuse până pe 13 aprilie. Ulterior, până pe 18 aprilie, se va efectua audierea și selecția candidaților in comisiile de specialitate ale Parlamentului, intenția fiind ca numirile să fie făcute în ședința plenurile reunite ale celor două camere parlamentare din 19 aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
autoritatea națională de reglementare în domeniul energiei anre
șefi anre
mandate conducere anre
numiri politice anre