Dacian Cioloș: USR PLUS nu va susține un guvern minoritar PNL condus de Florin Cîțu

Dacian Cioloș: USR PLUS nu va susține un guvern minoritar PNL condus de Florin Cîțu
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 oct 2021

Dacian Cioloș, noul lider USR PLUS, afirmă că partidul pe care îl conduce nu va susține un guvern minoritar condus de Florin Cîțu și că în acest caz PNL va trebui să caute susținere în Parlament la PSD sau la AUR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”PNL are mai multe variante, are de ales. Sau refacem coaliția cu alt premier sau, dacă pentru ei este mult mai important Cîțu premier decât o majoritate funcțională, atunci să găsească o soluție de susținere cu PSD, cu AUR. Noi nu avem de ce să susținem un guvern minoritar PNL. Putem lucra cu PNL, dar un guvern minoritar condus de Florin Cîțu nu văd de ce să susținem”, a declarat Dacian Cioloș, într-o intervenție la Digi24.

VIDEO Arafat amenință restaurantele și teatrele: Am auzit niște chestiuni hilare CITEȘTE ȘI VIDEO Arafat amenință restaurantele și teatrele: Am auzit niște chestiuni hilare

Totodată, liderul USR PLUS afirmă că alegerile anticipate nu ar fi oportune și că acestea nu ar fi decise oricum de un partid, ci șeful statului are posibilitatea să ceară acest lucru.

”O să vedem ce premieri sunt propuși, eu nu vreau să discut despre capătul firului. Suntem la începutul firului și să vedem variantele mai aproape de realitatea de azi. Nu cred că e o soluție bună acum pentru România alegerile anticipate. Avem nevoie de un guvern care să facă reforme. Avem PNRR-ul cu 30 miliarde de euro în spate și o serie de reforme și asta ar trebui să fie cartea de căpătâi a viitorului guvern”, a spus Dacian Cioloș.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacian ciolos
usr plus
florin citu
guvern citu