Dan Barna a fost ales prezidențiabil al USR după un discurs cu trimiteri la Game of Thrones, Matrix și Star Trek. Partidul lui Cioloș și-l va desemna pe al său peste două săptămâni

Dan Barna a fost ales prezidențiabil al USR după un discurs cu trimiteri la Game of Thrones, Matrix și Star Trek. Partidul lui Cioloș și-l va desemna pe al său peste două săptămâni
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2019

Liderul USR Dan Barna a fost desemnat sâmbătă, la Congres, candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Barna a obținut 324 de voturi. Ceilallți aspiranți la acest statut au fost Mihai Goțiu (134 de voturi), Dumitru Stanca (5 voturi) și Dragoș Dinulescu (3 voturi).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Urmează ca și partenerii de alianță ai USR, PLUS, să își desemneze candidatul la Președinție și la Primăria Generală, apoi urmând să fie luată decizia finală cu privire la candidaturi.

Președintele PLUS, Dacian Cioloș a anunțat, sâmbătă, că formațiunea pe care o conduce își va desemna în două săptămâni, prin votul tuturor membrilor, atât candidatul la alegerile prezidențiale, cât și pe cel la Primăria Generală a Capitalei. Apoi, împreună cu USR, vor fi deciși candidații pentru funcțiile de președinte și de prim-ministru ai Alianței, el declarându-se pregătit să își asume oricare dintre funcții.

VIDEO \'\'Ploaie de bancnote\'\' pe o autostradă, după ce ușa unui camion blindat s-a deschis CITEȘTE ȘI VIDEO ''Ploaie de bancnote'' pe o autostradă, după ce ușa unui camion blindat s-a deschis

Congresul USR a debutat Congresul pe coloana sonoră din Game of Thrones.

În discursul său, Dan Barna le-a spus colegilor prezenți la Congres că USR este „Games of Thrones ca energie”, dar ca viziune este „Star Trek-ul României”.

Liderul USR a mai evocat scena din filmul „Matrix” în care personajul principal avea de ales între a lua pastila roșie sau albastră. Liderul partidului a spus că, prin intrarea în politică, a ales să ia pastila albastră care îi arată realitatea așa cum este ea.

„După jumătate de an în acest guvern tehnocrat mi-am dat seama că nu mă mai pot întoarce la viața mea dinainte. Cred că știți cu toții secvența aceea din Matrix, în care în partea aceea de început Neo primește două pastile, una roșie și una albastră, și i se spune «dacă iei pastila roșie te vei întoarce la viața ta obișnuită și vei vedea lucrurile așa cum le vedeai dintotdeauna. Dacă vei lua pastila albastră vei vedea realitatea așa cum este ea». La fel a fost și pentru mine. Am acceptat acea provocare și am intrat în USR. În 2016 am devenit deputat de Sibiu în Camera Deputaților, iar în 2017 voi m-ați ales președintele partidului. De atunci și până astăzi am crescut”, a conchis Dan Barna.

viewscnt
Afla mai multe despre
usr
dan barna
plus
dacian ciolos
alianta usr plus
candidat prezidentiale usr
congres usr
star trek
matrix
game of thrones