Germania ar putea pedepsi cu închisoarea "necinstirea" drapelului UE

Germania ar putea pedepsi cu închisoarea "necinstirea" drapelului UE

Sursă foto: captură YouTube

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2019

Bundesratul, Camera superioară a Parlamentului Germaniei, compusă din reprezentanți ai regiunilor, a aprobat recent un proiect de lege care prevede pedepsirea cu închisoare de până la 3 ani sau cu amenzi a manifestărilor de dispreț și denigrare față de drapelul și de imnul Uniunii Europene, scrie Die Welt.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Până în prezent, Codul Penal german proteja în acest fel numai simbolurile oficiale naționale ale Germaniei și ale statelor străine individuale.

Draftul de act normativ adoptat de Bundesrat a fost elaborat și propus de autoritățile din regiunea germană Saxonia. Ministrul regional al Justiției, membru al Uniunii Creștin-Democrate a cancelarului Angela Merkel, a arătat că, în primăvară, cu ocazia unor manifestații de protest, au existat demonstranți care au călcat în picioare ostentativ drapelul UE.

Piața gazelor din România va fi complet liberalizată, din nou, la 1 aprilie 2021 CITEȘTE ȘI Piața gazelor din România va fi complet liberalizată, din nou, la 1 aprilie 2021

Sursa inițiativei nu este întâmplătoare. Saxonia este principalul fief al partidului eurosceptic AfD, care a câștigat alegerile europarlamentare de anul acesta din regiune cu peste 25% din voturi.

Proiectul de lege adoptat de Bundesrat pedepsește astfel îndepărtarea din loc a unui drapel UE afișat în mod oficial într-un spațiu public, precum și orice formă de prejudiciere materială, distrugere, incendiere sau "desfigurare" a unui astfel de drapel.

Pentru a intra în vigoare, legea are nevoie de votul celeilalte Camere a parlamentului german, Bundestagul, care este cameră decizională. Deocamdată nu a fost fixată o dată pentru dezbaterea și supunerea sa la vot în plen.

viewscnt
Afla mai multe despre
arderea drapelului ue
dispret fata de simbolurile uniunii europene
pedepse distrugere drapel ue
partid eurosceptic germania