În criză, parlamentarii au agenda lor: Pensie specială pentru Avocatul Poporului

În criză, parlamentarii au agenda lor: Pensie specială pentru Avocatul Poporului

Foto: Inquam Photos / George Călin

Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2020

Avocatul Poporului ar putea avea o indemnizație lunară echivalentă judecătorilor cu grad maxim de la Înalta Curte, iar adjuncții acestuia vor avea o indemnizație lunară echivalentă cu cea a judecătorilor cu grad de curte de apel, potrivit unui propuneri legislative inițiate de 8 deputați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Documentul a fost înregistrat la Cameră Deputaților pe 9 martie 2020, scrie ziare.com. 

 "La împlinirea vârstei standard de pensionare, Avocatul Poporului și adjuncții Avocatului Poporului, care au îndeplinit cel puțin un mandat complet, beneficiază de pensie calculată potrivit prevederilor legale aplicabile judecătorilor. Foștii Avocați ai Poporului și foștii adjuncți al Avocatului Poporului, care au îndeplinit cel puțin un mandat complet, au dreptul la pensie și recalcularea acesteia în aceleași condiții," se mai arată în propunerea legislativă.

VIDEO Ministrul Economiei: România va produce în câteva zile măști, echipamente de protecție și biocide. Rafinatorii susțin, însă, că nu găsesc companii care să le preia produsele folosite ca materie primă în domeniu CITEȘTE ȘI VIDEO Ministrul Economiei: România va produce în câteva zile măști, echipamente de protecție și biocide. Rafinatorii susțin, însă, că nu găsesc companii care să le preia produsele folosite ca materie primă în domeniu

Proiectul este semnat de patru deputați PSD (Florin Iordache, Adrian Solomon, Marian Cucsa și Claudia Gilia), doi deputați UDMR (Izabella Ambrus și Eva Csep), deputatul PNL Adriana Săftoiu și deputatul Steluța Cataniciu (neafiliat).

Recent, Avocatul Poporului, Renate Weber (ex-membru ALDE), se arăta ângrijorat de extinderea coronavirus și cerea stare de urgență, înainte ca președintele să semneze decretul.

viewscnt
Afla mai multe despre
pensie specială
avocatul poporului