Iohannis a semnat decretul privind demisia Gabrielei Firea din funcția de ministrul al Familiei și preluarea interimară a portofoliului vacant de ministrul Cercetării

Iohannis a semnat decretul privind demisia Gabrielei Firea din funcția de ministrul al Familiei și preluarea interimară a portofoliului vacant de ministrul Cercetării
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2023

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care se constată încetarea funcției de membru al Guvernului în cazul Gabrielei Firea, în urma demisiei acesteia, și cel prin care ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, preia, ca interimar, portofoliul vacant.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, vineri, decretul prin care se ia act de demisia Gabrielei Firea, ministrul Familiei, tineretului și egalității de șanse, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului, a anunțat Administrația Prezidențială.

De asemenea, șeful statului a semnat decretul prin care se desemnează Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetării, inovării și digitalizării, ca ministru al Familiei, tineretului și egalității de șanse, interimar.
Gabriela Firea a anunțat, vineri, pe Facebook, că a decis, cu mare regret, dar hotărâtă și cu fruntea sus, să plece din Guvernul României și că pleacă pentru moment și din din funcția de președinte al organizației PSD București, din care se suspendă o perioadă limitată.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, chemată la Guvern de premierul Marcel Ciolacu. În partid i se cere demisia după scandalul centrelor pentru bătrâni CITEȘTE ȘI Ministrul Familiei, Gabriela Firea, chemată la Guvern de premierul Marcel Ciolacu. În partid i se cere demisia după scandalul centrelor pentru bătrâni

Ea a afirmat că este complet nevinovată, dar că pleacă pentru ca premierul să poată lucra în liniște proiectele economice și sociale bune pentru români. Firea a arătat că scopul nu era doar să plece din Guvern, ci obiectivul demolatorilor săi din multe direcții este să nu mai intre în cursa pentru Primăria Capitalei.

Surse politice au declarat că ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, urma să prei interimatul la Ministerul Familiei, după demisia Gabrielei Firea.

Bogdan Ivan este ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, fiind numit recent, la preluarea mandatului de premier de către Marcel Ciolacu.

Luni, conducerea PSD urmează să decidă pe cine propune atât pentru funcția de ministru al Familiei, cât și pentru funcția de ministru al Muncii, după demisia lui Marius Budăi.

viewscnt
Afla mai multe despre
gabriela firea
demisie
iohannis
decret