Lista PNL pentru europarlamentare, validată. Rareș Bogdan intră în politică

Lista PNL pentru europarlamentare, validată. Rareș Bogdan intră în politică
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2019

Lista PNL pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost validată joi, primele poziții fiind ocupate, în ordine, de Rareș Bogdan, Mircea Hava, Siegfried Mureșan, Vasile Blaga, Adina Valean.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Lista supusă votului conține următoarele nume: Rareș Bogdan, Mircea Hava, Siegfried Mureșan, Vasile Blaga, Adina Valean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi, Marian Jean Marinescu, Vlad Nistor, Mihai Țurcanu, Violeta Alexandru, scrie News.ro.

Lista a fost aprobată cu 32 de voturi "pentru" și un vot "împotrivă", înregistrându-se și două voturi nule. Votul a fost secret.

5 to go a deschis în Centrul Vechi cea mai mare cafenea a grupului CITEȘTE ȘI 5 to go a deschis în Centrul Vechi cea mai mare cafenea a grupului

Rareș Bogdan a venit la ședința liberalilor cu puțin timp înaintea votului.

PNL se află pe primul loc în opțiunile alegătorilor pentru alegerile europarlamentare, cu peste 3 procente în fața PSD, potrivit unui sondaj realizat la comanda liberalilor, la sfârșitul lunii februarie - începutul lunii martie și care a fost prezentat, joi, în Biroul executiv al PNL, au precizat pentru News.ro surse din partid. De asemenea, conform sondajului, crește și numărul alegătorilor care spun că sigur merg la vot.

Astfel, potrivit rezultatelor sondajului, intenția de vot pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este următoarea: PNL – 27,9%; PSD – 24,6%; USR-PLUS – 16%; Pro România – 6,7%; ALDE – 11,8%.

Rezultatele înregistrează creșterea PNL în opțiunile electoralului, din noiembrie anul trecut până în martie, cu peste 4 procente, dar și ALDE are o creștere de 2,6%.

În același timp, potrivit cercetării sociologice, românii cred în proporție de 78% că țara se îndreaptă într-o direcție greșită și doar 16,3% spun că direcția este bună.

De asemenea, a crescut cu 7% numărul celor care spun că în mod sigur vor merge să voteze la alegerile europarlamentare, prezența estimată la urne fiind de 36-40%.

În 2014, prezența la vot la alegerile europarlamentare a fost de 32,44%.

viewscnt
Afla mai multe despre
pnl
lista europarlamentare
rares bogdan