Marcel Ciolacu, despre majorarea impozitelor pe proprietate, anunțată de Profit.ro: S-a dus comunismul!

Marcel Ciolacu, despre majorarea impozitelor pe proprietate, anunțată de Profit.ro: S-a dus comunismul!
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2022

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, desprea majorarea taxelor pe proprietate anunțată de Profit.ro, că ”trebuie să înțelegem că s-a dus comunismul, a plecat din România” și că ”nu mai putem impozita oamenii la fel, pe clădiri aflate în alte locații, în alte județe”. El a arătat că prin descentralizare, autoritățile locale vor decide dacă majorează aceste taxe și a precizat că Ministerul de Finanțe va veni cu norme de aplicare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Asociațiile municiilor, orașelor, au spus că neterminându-se digitalizarea, nu se poate aplica acea grilă notarială și atunci s-a luat decizia să lași, să descentralizezi către autoritățile locale. Vorbim de descentralizare, când o facem dăm înapoi și criticăm”, a spus Marcel Ciolacu, despre majorarea taxelor pe proprietate, scrie News.ro.

DECIZIE După ce a majorat salariile primarilor, Puterea dă liber angajărilor la Parlament și în instituțiile publice CITEȘTE ȘI DECIZIE După ce a majorat salariile primarilor, Puterea dă liber angajărilor la Parlament și în instituțiile publice

Liderul PSD a arătat că ”au descentralizat aceste taxe către autorităție locale, ele creând un echilibru bugetar”.

”Trebuie să ținem cont de faptul că avem cele mai mici venituri din UE, din impozitarea proprietăților, sub 2%, media europeană este de 4,6%. Există o diferențiere corectă, una este o clădire în mijlocul Bucureștiului și alta e o clădire în mijlocul municipiului Hunedoara. Vorbim de o plajă pe care am lăsat-o. Unele autorități locale poate nu vor să facă nicio mărire dar o diferențiere de zone și unde există proprietățile trebuie să existe”, a spus el.

Marcel Ciolacu a precizat că este un amendament la care vor veni norme de la Ministerul de Finanțe.

”Trebuie să înțelegem că s-a dus comunismul, a plecat din România, nu mai putem impozita oamenii la fel, pe clădiri aflate în alte locații, în alte județe”, a mai spus Ciolacu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
psd
marcel ciolacu
impozite