Miniștrii de Externe de la G20 îl avertizează pe președintele Donald Trump cu privire la consecințele izolării SUA

Miniștrii de Externe de la G20 îl avertizează pe președintele Donald Trump cu privire la consecințele izolării SUA
scris 17 feb 2017

Miniștrii de Externe au lansat vineri după-amiază un apel către președintele Donald Trump, cu ocazia încheierii summitului G20 de la Bonn, cerându-i acestuia să dea dovadă de prudență, pentru a nu conduce spre izolare Statele Unite, transmite DPA.

”Trebuie mai degrabă să cooperăm unii cu ceilalți decât să ne izolăm”, a declarat ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, preluat de news.ro.

Întrunirea G20 a reprezentat un debut pe scena globală a secretarului de stat american Rex Tillerson. Acesta a purtat discuții cu omologii săi despre marile probleme globale, precum și despre conflictele sângeroase din Ucraina și Siria, în cadrul summitului de la Bonn.

Reuters: Trump a denunțat un tratat nuclear din timpul lui Obama în convorbirea cu Putin - surse CITEȘTE ȘI Reuters: Trump a denunțat un tratat nuclear din timpul lui Obama în convorbirea cu Putin - surse

Însă, Tillerson se va întoarce la Washington cu un mesaj important din partea aliaților, îngrijorați că programul lui Donald Trump ar putea să conducă într-o perioadă de izolare Statele Unite.

”Este important și absolut instrumental pentru noi să avem un dialog apropiat cu partea americană cu privire la problema siriană”, a declarat ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault.

Ayrault și Gabriel au minimalizat așteptările cu privire la negocierile de pace siriene, care vor începe săptămâna viitoare la Geneva.

”Calea din fața noastră este una dificilă”, a precizat Gabriel.

Între timp, diplomatul francez a explicat că pericolele și dificultățile nu pot fi subestimate în ceea ce privește lungul război civil.

De asemenea, cei doi diplomați au cerut Rusiei să joace un ”rol constructiv” în încercările de a pune capăt războiului din Siria.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
trump
summit