Președintele Nicușor Dan face o vizită oficială în Germania, la invitația omologului Frank-Walter Steinmeier, cu care va avea convorbiri. Șeful statului se va întâlni și cu cancelarul Friedrich Merz, discuțiile urmând a se axa pe proiecte de cooperare economică și investiții în sectoare precum cel al apărării, energiei, auto, industrial, dar și pe coordonarea strânsă în ceea ce privește afacerile europene și în domeniile securității și apărării.
Administrația Prezidențială anunță că președintele României, Nicușor Dan, face o vizită oficială la Berlin, în Republica Federală Germania, scrie News.ro.

”Programul vizitei cuprinde convorbiri oficiale cu Președintele Federal Frank-Walter Steinmeier și cu Cancelarul Federal Friedrich Merz, urmate de participarea la o reuniune cu oameni de afaceri germani, precum și de o întâlnire cu reprezentanți ai comunității românești”, a transmis sursa citată.
Aceasta precizează că vizita are loc la invitația președintelui Republicii Federale Germania, ”în contextul aprofundării dialogului româno-german la nivel înalt, și reflectă relațiile excelente, cu caracter strategic, dintre cele două țări”.
”Dialogul româno-german se bazează pe o cooperare strânsă în plan bilateral, european și aliat, precum și pe legături istorice și interumane solide dintre cele două țări. Convorbirile cu Președintele și Cancelarul Federal vor fi axate pe dezvoltarea colaborării româno-germane în domenii de interes, cu accent pe proiecte de cooperare economică și investiții în sectoare precum cel al apărării, energiei, auto, industrial, dar și pe coordonarea strânsă în ceea ce privește afacerile europene și în domeniile securității și apărării. Germania este principalul partener economic al României și un aliat care contribuie semnificativ la asigurarea securității europene”, arată Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, pe agendă se vor mai afla continuarea sprijinului pentru Ucraina și eforturile pentru asigurarea unei păci juste și durabile, susținerea Republicii Moldova și a parcursului său european, menținerea unității de acțiune și a competitivității UE pe plan global, precum și dezvoltarea relațiilor transatlantice.