Premierul Ilie Bolojan susține vineri o conferință de presă pe tema proiectelor de reformă ale Guvernului în perioada următoare, în contextul în care, la angajarea răspunderii în Parlament pentru pachetul de măsuri economice destinate reducerii deficitului bugetar, a anunțat că până la sfârșitul lunii iulie va veni în fața forului legislativ cu un alt doilea pachet de măsuri de reformă.
Conferința este programată la ora 17.00.
Premierul Ilie Bolojan a anunțat, luni, în Parlament, la asumarea răspunderii pe primul pachet de măsuri fiscale, că până la sfârșitul lunii iulie, vor reveni în fața Parlamentului cu al doilea pachet de măsuri care cuprinde reforma pensiilor speciale, a companiilor de stat, reducerea indemnizațiilr din CA-uri și redimensionarea aparatului bugetar din primării, restructurarea ASF, ANCOM și ANRE, digitalizare și combaterea evaziunii fiscale și a fraudării banului public, dar și urgentarea accesării fondurilor europene.
Premierul Ilie Bolojan a spus, în plen, că atunci când a spus că e nevoie de un nou inceput, s-a gândit și la măsuri concrete de restabilire a bunului simț în administrația centrală și locală.

”Unele vin prin educație, dar unele mai vin și prin reguli. Și cu aceste reguli se ocupă acum Guvernul pe care îl conduc. Din acest motiv, vreau să vă vorbesc și despre cel de-al doilea pachet pe care îl avem în pregătire la Guvern. El va veni în completarea acestor prime măsuri”, a spus premierul în discurs.
”Până la sfârșitul lunii iulie, vom reveni în fața Parlamentului României cu acest al doilea pachet de măsuri, cu accent pe echitate, moralitate și eficiență. Vorbim despre reforma pensiilor speciale, prin eliminarea excepțiilor, calculul corect al pensiilor și intrarea în pensie la vârsta generală, reforma companiilor de stat și a autorităților autonome. Restructurăm ASF, ANCOM și ANRE. Reducem numărul de membri și indemnizațiile din consiliile de administrație. Transparentizăm activitățile și contractele”, a anunțat premierul.
Ilie Bolojan s-a referit și la reforma administrației locale și centrale, prin redimensionarea aparatul bugetar din primării și agenții, prin descentralizare și digitalizare și combaterea evaziunii fiscale și a fraudării banului public, dar și urgentarea accesării fondurilor europene și prioritizarea investițiilor cu impact direct în dezvoltare.