Secretarul american al Justiției, Jeff Sessions, demisionează după luni de critici din partea lui Trump

Secretarul american al Justiției, Jeff Sessions, demisionează după luni de critici din partea lui Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2018

Secretarul american al Justiției Jeff Sessions și-a prezentat demisia miercuri, într-o scrisoare adresată președintelui american Donald Trump, la cererea acestuia, relatează The Associated Press.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Sessions și-a anunțat intenția de a demisiona, într-o scrisoare trimisă miercuri Casei Albe, arată news.ro.

Trump a anunțat, într-un mesaj postat pe Twitter, că șeful de cabinet al lui Sessions, Matt Whitaker, va prelua funcția de secretar al Justiției interimar.

Jeff Sessions a fost criticat extrem de dur, inclusiv prin atacuri personale, de către Trump, din cauză că s-a recuzat în ancheta cu privire la o eventuală coordonare între echipa de campanie a miliardarului și Rusia, în alegerile prezidențiale din 2016.

VIDEO&FOTO Republicanul care putea fi primul român membru al Congresului SUA a pierdut. \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Republicanul care putea fi primul român membru al Congresului SUA a pierdut. "Detest cultul personalității lui Trump, dar și lipsa de rezonabilitate a opoziției". Amintiri cu interceptarea discuțiilor telefonice de către Securitatea românească

Locatarul Casei Albe denunță faptul că, prin această hotărâre, Sessions a făcut posibilă numirea procurorului special Robert Mueller, care a preluat coordonarea anchetei ruse și a început să examineze dacă atacurile lui Trump contra secretarului său al Justiției fac parte dintr-un efort mai larg de obstrucționare a justiției.

”Îi mulțumim procurorului general Jeff Sessions pentru serviciile sale și-i urăm bine!”, a scris Trump miercuri pe Twitter.

Sessions a precizat în scrisoare că demisionează la cererea șefului Guvernului.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
demisie