Sondaj alegeri SUA: Hillary Clinton conduce detașat cursa pentru votul electorilor

Sondaj alegeri SUA: Hillary Clinton conduce detașat cursa pentru votul electorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2016

Democrata Hillary Clinton își menține avansul puternic în cursa pentru obținerea votului electorilor și a mandatului prezidențial potrivit unui nou sondaj realizat de Reuters/Ipsos. Votul electorilor este decisiv în sistemul electoral american.

Clinton conduce detașat în preferințele electorilor, în cele mai multe state americane. Rezultatul anticipat al alegerilor prezidențiale este de 326 electori pentru Hillary Clinton și 212 electori pentru Donald Trump. În aceste condiții, democrata ar avea șanse mai mari de 95% să câștige alegerile prezidențiale, dacă acestea ar urma să aibă loc în această săptămână.

Cu doar 16 zile până la ziua alegerilor prezidențiale, unele sondaje naționale arată o cursă ceva mai strânsă între cei doi candidați, deși prezidențiabila democrată își menține o conducere solidă.

Donald Trump a reușit să câștige teren și să-și extindă cu șapte puncte procentuale electoratul din Carolina de Sud. Din păcate pentru el, miliardarul republican a pierdut avansul din Arizona. Aici, cursa electorală este mult prea strânsă pentru ca sondajele să numească un câștigător.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
Companiile care au depășit cu 60 de zile termenul pentru depunerea situațiilor financiare riscă dizolvarea CITEȘTE ȘI Companiile care au depășit cu 60 de zile termenul pentru depunerea situațiilor financiare riscă dizolvarea



Însă, prezidențiabilul republican se confruntă poate cu cea mai importantă provocare în Utah. În statul tradițional conservator, doi candidați independeți îi fură electoratul miliardarului republican și îi distrug șansele acestuia de a obține cei șase electori atât de importanți în cursa ”la muchie de cuțit” cu Hillary Clinton.

Potrivit proiecțiilor electorale, o prezență reduse la urne va fi în special în favoarea lui Donald Trump.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
clinton
trump
alegeri sua