SRI își cumpără mii de măști de gaze pentru eventualitatea unor atacuri cu substanțe toxice

SRI își cumpără mii de măști de gaze pentru eventualitatea unor atacuri cu substanțe toxice
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2022

Serviciul Român de Informații (SRI), prin UM 0929 București, vrea să cumpere măști contra gazelor, pentru asigurarea protecției respiratorii a cadrelor sale militare în situații de criză, în eventualitatea unor atacuri cu substanțe toxice de luptă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Astfel, instituția intenționează să încheie un acord-cadru pe 4 ani pentru a achiziționa între 5.500 și 8.230 de măști de gaze, valoarea totală a achiziției fiind estimată la circa 1,68 milioane euro plus TVA.

Site-ul dedicat recensământului populației, căzut după primele ore de la debutul autorecenzării. Formularul poate fi completat direct pe portalul Institutului Național de Statistică CITEȘTE ȘI Site-ul dedicat recensământului populației, căzut după primele ore de la debutul autorecenzării. Formularul poate fi completat direct pe portalul Institutului Național de Statistică

Scopul este "asigurarea protecției respiratorii în situații de criză, respectiv pe perioada evacuării cadrelor militare din zonele contaminate cu substanțe toxice de luptă", se arată în documentația de atribuire.

Măștile trebuie să fie făcute din materiale bazate pe cauciuc, silicon sau echivalent și să nu permită penetrarea în contact cu substanțe toxice. Un set va fi compus din mască, 2 cartușe filtrante și o geantă port-mască.

VIDEO Panică la făină, zahăr, mălai și ulei în țară. Marile supermarketuri au pus limite de vânzare în anumite zone CITEȘTE ȘI VIDEO Panică la făină, zahăr, mălai și ulei în țară. Marile supermarketuri au pus limite de vânzare în anumite zone

De asemenea, măștile trebuie să aibă vizor biocular sau panoramic, diafragmă de vorbire cu membrană fonică și sistem intern de hidratare pe timpul purtării, să fie compatibile cu căști pentru protecție balistică și să permită montarea de lentile corective de vedere.

Data limită de trimitere a ofertelor este 18 aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
sri masti de gaze
sri achizitii
atacuri substante toxice de lupta
razboi ucraina rusia