Ștefan Tinca a fost retras din postul de ambasador în Belgia

Ștefan Tinca a fost retras din postul de ambasador în Belgia
scris 29 mar 2016

Ștefan Tinca a fost retras din postul de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Belgia și rechemat în țară, prin decret semnat, marți, de președintele Klaus Iohannis.

Decretul este semnat după ce, săptămâna trecută, la Bruxelles au fost înregistrate șase explozii, pe aeroportul internațional Zaventem și la stațiile de metrou Schuman și Maelbeek, care au provocat decesul a 31 de persoane și rănirea altor aproape 300.

La acel moment, premierul Dacian Cioloș a anunțat că a discutat atât cu ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, cât și cu ambasadorul României la Bruxelles și s-a asigurat că nu există cetățeni români între victimele atentatelor din Bruxelles.

FOTO Palatul Primăverii, fosta reședință a familiei Ceaușescu, evaluat la 18-22 milioane euro CITEȘTE ȘI FOTO Palatul Primăverii, fosta reședință a familiei Ceaușescu, evaluat la 18-22 milioane euro

Ulterior s-a aflat însă că patru români, dintre care un minor, au fost răniți în urma atentatelor din Bruxelles, fiind în spital.

Tinca era ambasador în Belgia din noiembrie 2012.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ambasador
romania
belgia
iohannis
ciolos
tinca